Dolar 32,5159
Euro 34,7433
Altın 2.497,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Atama Programı’nda Yaptığı konuşmada;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Atama Programı’nda Yaptığı konuşmada;
REKLAM ALANI
31 Ocak 2022 14:36 | Son Güncellenme: 31 Ocak 2022 14:38
324
A+
A-

Eğitim için harcadığımız her bir kuruşu ülkemizin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olarak değerlendiriyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Bin Öğretmen Atama Programı’nda yaptığı konuşmada, “Eğitim için harcadığımız her bir kuruşu ülkemizin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olarak değerlendiriyoruz. Bu amaçla, 2002’de göreve geldiğimizde Türkiye’yi üzerinde yükseltmeye söz verdiğimiz dört sütundan ilkinin eğitim olduğunu açıkladık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 15 Bin Öğretmen Atama Programı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Tüm öğretmenlere ve ataması yapılacaklara muhabbetlerini sunarak konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Öğretmen adaylarımızın atama heyecanını paylaştığımız bu anlamlı günde sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.

Bugün ataması yapılacak 15 bin yeni öğretmeninin de katılımıyla eğitim ordusunu daha da güçlendireceklerine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece salgın sürecinde eğitim hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam ettirilmesi noktasında çok ciddi bir avantaj daha elde edeceklerini kaydetti.

“Hamdolsun, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ilk dönemini, salgına rağmen, son derece başarılı bir şekilde tamamladık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlerin gayretleri, velilerin aldığı tedbirler ve öğrencilerin kurallara uyması sayesinde okulları açık tuttuklarını belirtti.

“SALGINDA EĞİTİM FAALİYETLERİNİ KESİNTİSİZ SÜRDÜREBİLEN BİRKAÇ DEVLETTEN BİRİ OLDUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Salgının yol açtığı meşakkatlere rağmen, eğitim faaliyetlerini ülke çapında kesintisiz sürdürebilen birkaç devletten biri olduk.

Eğitimin tüm paydaşlarının aynı hedef etrafında kenetlenmesini sağlayarak, koordinasyonu artırarak, okul-veli iş birliğini güçlendirerek, bu kritik dönemi, hamdolsun, hep birlikte alnımızın akıyla atlattık. Bu vesileyle son iki yıldır gerçekten özveriyle çalışan öğretmenlerimizi, derslerine dört eller sarılan öğrencilerimizi, Millî Eğitim Bakanlığımızın tüm mensuplarını buradan tekrar tebrik ediyorum.

Yüz yüze eğitim konusundaki net duruşumuzun milletimiz tarafından da büyük bir takdirle karşılandığını görüyoruz. İnşallah sizlerin çabalarıyla eğitim-öğretim senemizin ikinci dönemini de kesintisiz bir şekilde tamamlayacağımıza inancım sonsuz.”

Eğitim için harcadıkları her bir kuruşu ülkenin geleceğine yapılmış en büyük yatırım olarak değerlendirdiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu amaçla, 2002’de göreve geldiğimizde Türkiye’yi üzerinde yükseltmeye söz verdiğimiz dört sütundan ilkinin eğitim olduğunu açıkladık. Hazırladığımız bütçelerde en yüksek payı daima eğitime ayırdık” hatırlatmasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün gerçekleştireceğimiz 15 bin atamayla birlikte, son 19 yılda toplam 729 bin 487 öğretmemizin atamasını yapmış oluyoruz. Mevcut öğretmenlerimizin yüzde 73’ü bizim hükûmetlerimiz döneminde atandı.

Yüzde 60’ı 40 yaşın altında olan genç ve dinamik bir öğretmen kadrosuna sahibiz.  Öğretmen yokluğu sebebiyle 40-50 öğrencinin aynı sınıfı paylaştığı, aynı sınıfta ders işlediği, bize yakışmayan o kötü manzaralara son verdik. Yaptığımız öğretmen atamaları sayesinde öğretmen başına düşen öğrenci sayılarında OECD ortalamalarını yakaladık, hatta kimi alanlarda geçtik.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.