Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Söz Milletindir Dedi.!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Söz Milletindir Dedi.!
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2022 16:16
315
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor” temalı anma programında yaptığı konuşmada, “Kefenimizi giyerek çıktığımız kutlu yolculukta tehditlere, şantajlara asla boyun eğmedik. Milletimizle birlikte, sizlerle birlikte, demokrasimize yönelik teşebbüslerin hepsini tek tek bozguna uğrattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi’nde 27 Mayıs Darbesi’nin 62. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen “Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor” temalı anma programına katılarak bir konuşma yaptı.

Sözlerinin başında anma programına katılanları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isimleri milletin hafızasına şehit olarak yazılan Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle, şükranla yâd etti.

“Rabbim her üçünün de ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Darbe sonrasında kurdukları düzmece mahkemelerle şu an üzerinde bulunduğumuz yeri, bir zulüm ve utanç adasına çevirenleri de burada lanetle, nefretle anıyorum. Menderes’i ve arkadaşlarını darağacına gönderenlerin alınlarına çaldıkları o kara leke, değil 62 yıl, 600 yıl geçse de hiçbir zaman temizlenmeyecektir. Milletimiz, merhum Menderes ve arkadaşlarını nasıl gönlüne nakşetmişse Yassıada zulmüne imza atanları ve ortak onları da asla affetmeyecektir.”

“YASSIADA’NIN KARANLIK GÖLGESİ, ON YILLAR BOYUNCA SİVİL SİYASETİN ÜZERİNDEN KALKMADI”

Ülkesi ve milleti için aşkla çalışan, eser ve hizmet üreten siyasetçilerin; kimi zaman emperyalist güçler, kimi zaman darbeciler, kimi zaman da vesayetin sözcülüğünü yapan medya aracılığıyla Yassıada’yla, Menderes ve arkadaşlarının acı akıbetiyle tehdit edildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merhum Menderes’in idam sehpasındaki içimizi kanatan o fotoğrafı, siyasetçilere ayar vermek için sürekli gündemde tutuldu. Yassıada’nın karanlık gölgesi, on yıllar boyunca sivil siyasetin üzerinden hiç kalkmadı. Büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle yola revan olduğumuzda, o fotoğraf bizim de önümüze konuldu” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan itibaren millet iradesine çöreklenmiş çevrelerin tehditlerine maruz kaldık. 27 Nisan Bildirisi’nden Cumhuriyet Mitinglerine, Gezi Olaylarından 17-25 Aralık yargı-emniyet darbe girişimine kadar, o fotoğraf üzerinden pek çok kez sindirilmek istendik. Sonu Menderes’e benzemesin’ diyerek güya aba altından sopa gösteren siyasetçi müsveddelerini gördük. DEAŞ’ından PKK’sına, FETÖ’sünden marjinal sol örgütlere ellerinin altında ne kadar yılan, ne kadar hain varsa hepsini üstümüze saldılar. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik. Kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yolculukta tehditlere, şantajlara asla boyun eğmedik. Milletimizle birlikte, sizlerle birlikte, demokrasimize yönelik teşebbüslerin hepsini tek tek bozguna uğrattık.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.