Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C
Sal 23°C

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
REKLAM ALANI
19 Mart 2023 20:50
221
A+
A-

Bandırma Bor Karbür Tesisiyle Türkiye, dünyanın en sert üçüncü malzemesinin üretiminde önemli bir oyuncu haline geliyor. Biz elbette bunları da yeterli görmüyor, yeni hamlelerimizi hayata geçiriyoruz.

İşte bu alanda milletimize müjdesini vereceğimiz güzel gelişmelerden bazıları

 

Buradan elde ettiğimiz tecrübeyle Kütahya Emet’te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bir bor karbür tesisi daha kuracağız.

 

Aynı şekilde temeli atılan, çeliğin dayanıklılığını artırma başta olmak üzere pek çok alanda kullanılan ferro bor tesisimizi de bu yıl içinde hizmete alacağız.

 

Bor karbür yanında sıvı karbürden lityum üretimi konusunda da yakında somut adımlar atacağız.

Nadir toprak elementleri konusunda iyi bir rezerve sahibiz. Eskişehir’de keşfettiğimiz 694 milyon tonluk nadir toprak elementi rezervimizi yıllık 1.200 ton cevher işleyecek bir tesisle kazanca dönüştüreceğiz.

Artık her alanda önce kendi ihtiyaçlarımızı karşılayacak, dünya pazarlarında pay sahibi olmamıza katkı sağlayacak yatırımların tamamını destekliyoruz. Ham maddeyle başlayıp nihai ürüne kadar uzanacak bir sistemle ülkemizin tüm değerlerini harekete geçirmekte kararlıyız.

 

Ne küresel sağlık ve güvenlik krizleri ne yaşadığımız tabii afetler ne de önümüze çıkartılan diğer engeller bizi hedeflerimizden uzaklaştırabilir.

 

Başkaları ne yaparsa yapsın, hangi siyasi hesaplar peşinde koşarsa koşsun biz Hakk’ın rızası için halkımıza aşkla hizmet etmeyi sürdüreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.