Dolar 32,3218
Euro 35,0717
Altın 2.279,78
BİST 9.017,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Doğum Günü Olmayana Instagram Giremeyecek.!

Doğum Günü Olmayana Instagram Giremeyecek.!
REKLAM ALANI
31 Ağustos 2021 22:32 | Son Güncellenme: 31 Ağustos 2021 22:33
446
A+
A-

Instagram gençlere uygunsuz içeriklerin gösterilmemesi için doğum günü bilgisi verilmesini zorunlu hale getiriyor. Doğum günü bilgisini vermeyen kullanıcılar platforma ulaşamayacak.

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, kullanım için yeni bir zorunluluk getiriyor. Facebook başkan yardımcılarından Pavni Diwanji doğum günü bilgisinin girilmesinin zorunlu olacağını açıkladı.

Donanım Haber’den Gökay Uyan’ın haberine göre Instagram, bu uygulamayı 2019’un sonlarından beri yapıyordu ancak zorunlu değildi. Zorunluluğun nedeni olarak genç kullanıcıların daha güvenli kalması ve uygun olmayan içeriklerin yaşı küçük olanlara gösterilmemesi gösterildi.

Diwanji’nin açıklamalarına göre yeni kullanıcılar doğum günü bilgisini girmezlerse platforma üye olamayacak. Mevcut kullanıcılardan doğum günü biligsini girmemiş olanlara ise bildirimler gönderilecek.

Şirket, doğum günü konusunda yalan söyleme ihtimali olanlar için de bir yol geliştirdi. Açıklamalara göre bir yapay zekâ sistemi gönderileri inceleyerek kullanıcıların doğum günü hakkında yalan söyleyip söylemediğini tahmin edebilecek. Diwanji, “Gelecekte teknolojimiz, belirttiğiniz yaşta olmadığınızı anlayabilecek ve sizi yaşınızı doğrulamanızı sağlayacak olan seçenekleri içeren bir menüye yönlendirecek” dedi.

kaynak:duvar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.