Dolar 32,5875
Euro 34,8655
Altın 2.496,07
BİST 9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Dokuz Yaşındaki Kızını 2 bin 200 Dolara Sattı.!

Dokuz Yaşındaki Kızını 2 bin 200 Dolara Sattı.!
REKLAM ALANI
2 Kasım 2021 21:27
320
A+
A-

CNN International’ın özel haberi dünyayı sarstı, Afgan baba yiyecek bulabilmek için kızını 55 yaşındaki bir erkeğe evlilik için sattı. Yürek burkan kayıtta, siyah bir kıyafet giydirilen küçük kızın gitmemek için direndiği ancak 55 yaşındaki erkek ve yanındaki kadının Pervane’nin elinden tutarak evden dışarı çıkardığı görüldü.

Afganistan’da 55 yaşındaki bir erkeğe evlilik için satılan dokuz yaşındaki Pervane Malik’in görüntüleri, dünyada şok etkisi yarattı. CNN International’ın özel haberine göre, Pervane Malik’in yerinden edilmiş ailesi dört yıldır Badgis eyaletindeki bir kampta yaşıyor. Taliban’ın 15 Ağustos tarihinde Kabil’i ele geçirmesiyle başlayan yeni dönem, Malik ailesinin hayatını daha da zorlaştırdı.

Uluslararası yardımların ulaştırılamadığı ülkede insani kriz giderek derinleşirken, birkaç ay önce 12 yaşındaki kızını evlilik için satan Abdul Malik, bu kez dokuz yaşındaki Pervani Malik’i CNN International kameraları önünde sattı.

Sekiz kişilik ailenin açlıktan ölmemesi için kızını satmak zorunda kaldığını savunan Abdul Malik, kızını sattığı 55 yaşındaki Kurban isimli adamdan 2 bin 200 dolar değerinde para, koyun ve tarla aldı.

‘PERVANE UCUZDU!’

Halihazırda bir karısı olduğunu söyleyen Kurban, “Pervane ucuzdu ve babası çok fakir. Paraya ihtiyacı var. Evimde çalışacak, onu dövmeyeceğim” cümlesini kuruyor.

Baba Abdul Malik ise, Kurban’a “Bu senin gelinin. Lütfen ona iyi bak, şimdi artık senin sorumluluğunda. Lütfen onu dövme” diyor.(milliyet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.