Dolar 32,6004
Euro 34,8280
Altın 2.491,99
BİST 9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Domates Ne Kadar Düşebilir

Domates Ne Kadar Düşebilir
REKLAM ALANI
9 Haziran 2021 23:28
298
A+
A-

Domates 10 kuruşa düştü
TÜRKİYE’nin önde gelen turfanda sebze üretim merkezlerinden Antalya’nın Demre ilçesinde domatesin kilosu 10 kuruşa düştü. Turfanda sebze sezonunun sonuna yaklaşılırken, azalan taleple birlikte üretici domatesi, salça fabrikalarına satmaya başladı.

Demre’de turfanda sezonunun sonuna yaklaşılırken, üreticiler içinde 10 kilo domates bulunan bir sandık domatesi 1 liraya satmaya başladı. Domatesin kilosu 10 kuruşa düştü. Geçen yıllarda 1,5 liraya kadar satılan bir sandık salçalık domatesin bu yıl 1 liraya satılması, domates üreticisini üzdü. Demre Toptancı Hali yanındaki alanda TIR’lara domatesi getiren üreticiler, “Dökmektense hiç olmazda ekonomiye katkı olsun. Yoksa buraya kadar mazot paramızı ancak alıyoruz” dedi.

Demre Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz “En iyi domatesin kilosu şu anda zaten bir lira. Salçalık domates için bu yıl çok alıcı yok. Nedeni birçok salça fabrikası şu anda kapalı. Demre’ye salçalık domates alımı için 3-4 tüccar geliyor. Üretici de onlar hangi fiyatı verirse kabul etmek zorunda. Rekabet olmayınca sonuç bu. Üreticinin eli mahkum. Geçen yıl 10 kiloluk domates kasası 1,5 lira civarında satıldı. Bu yıl talep az olunca sonuç bu. Bu üreticileri kutlamak gerekli. Dökmek, serada çürütmek yerine domatesi, ekonomiye kazandırıyor. Bırakın gübre, ilaç ve işçilik giderini karşılamayı, seradan TIR’a kadar olan traktörünün mazot parasını ancak alır. Belki üstüne 3-5 ekmek parası kalır mı bilmem ama markette gidin en ucuz domates hala 4-5 lira” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.