Dolar 32,3706
Euro 35,0351
Altın 2.323,12
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Elmalı Güreşleri’nin galibi Sarı Fırtına İsmail Balaban Oldu.!

Elmalı Güreşleri’nin galibi Sarı Fırtına İsmail Balaban Oldu.!
REKLAM ALANI
7 Eylül 2021 08:48
284
A+
A-

Başkan Böcek, “Güreşçilerimizle gurur duyuyoruz”

669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’ne sarı fırtına İsmail Balaban damga vurdu. Başpehlivanlık finalinde Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güreşçisi İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek’in karşı karşıya geldiği güreşlerde kazanan isim İsmail Balaban oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT Spor Kulübünün başarılarıyla Kırkpınar’a da Elmalı’ya da adını yazdırdığını belirterek, “Güreşçilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.

Türk’ün ilk er meydanı olan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi işbirliği ile seyirciyle buluştu. Bu yıl 669’uncusu gerçekleştirilen Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri 3 gün boyuncu birbirinden çekişmeli müsabakalara sahne oldu.  Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in izlediği güreşlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güreşçileri Elmalı’ya damga vurdu.

BÜYÜKŞEHİR GÜREŞÇİLERİ FİNALDE

Başpehlivan İsmail Balaban, çeyrek finalde Kırkpınar finalisti İsmail Koç’u, yarı finalde Orhan Okulu’yu yenerek finale yükseldi. Bu yıl 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde başaltı boyunda birinci olarak, baş boyuna yükselen ASAT Spor Kulübü Güreşçisi Yusuf Can Zeybek, büyük bir başarıya imza atarak Elmalı’da finale yükseldi. Başpehlivanlık final mücadelesinde ASAT Spor Kulübü güreşçileri İsmail Balaban ve Yusuf Can Zeybek karşı karşıya geldi. Büyük çekişmeye sahne olan final müsabakası 19 dakika sürdü. İsmail Balaban, rakibi Yusuf Can Zeybek’i finalde yenme başarısını göstererek, 669. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını kazandı. Sarı fırtına İsmail Balaban, karşılaşma sonrasında memleketi Elmalı’da ilk kez başpehlivanlık kazanmasının sevincini yaşadı. Balaban, karşılaşma sonrasında genç rakibi Yusuf Can Zeybek’i tebrik etti.

GÜREŞÇİLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3 gün boyunca mücadele eden tüm pehlivanları tebrik etti. Başkan Muhittin Böcek, “Çok güzel karşılaşmalar oldu. Final müsabakasında ASAT Spor Kulübümüzün iki değerli başpehlivanının güreşlerini izledik. Yusuf Can Zeybek, başpehlivanlığa bu yıl çıktı ve önemli bir başarı gösterdi.

Manevi evladım İsmail Balaban’ı ilk kez Elmalı’da başpehlivanlık kazanmasından dolayı tebrik ediyorum. Hangi isim kazanırsa kazansın finale adını yazdıran Antalya Büyükşehir Belediyesi olacaktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü başarılarıyla Kırkpınar’a da Elmalı’ya da adını yazdırdı. Bu başarıda emeği geçen başta güreşçilerimiz olmak üzere herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Ata sporumuz güreşe ve güreşçilere desteğimiz sürecek” dedi.

BAŞKAN BÖCEK’TEN TEBRİK

Final karşılaşmasının ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Elmalı başpehlivanı İsmail Balaban’a altın kemeri taktı. Başkan Muhittin Böcek, ikinci olan Yusuf Can Zeybek ve diğer güreşçileri de tebrik etti.

ASAT GÜREŞÇİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güreşçilerinden Rıza Durmuş deste orta boy şampiyonu oldu. Küçük orta küçük boy da ise Asat güreşçisi Samet Ocak ve büyük ortada Erkan Taş birinci olma başarısını göstererek, bir üst boyda mücadele etme hakkı kazandı. ASAT Spor Kulübü güreşçilerinden Enes Doğan da başaltı boyunda birinci oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.