Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Elon Musk, Twitter’in Şirket ve Hükümetler İçin Paralı Hale Getirilebileceğini Söyledi.!

Elon Musk, Twitter’in Şirket ve Hükümetler İçin Paralı Hale Getirilebileceğini Söyledi.!
REKLAM ALANI
10 Mayıs 2022 09:39
281
A+
A-

ABD’li milyarder Elon Musk, Twitter’in şirket ve hükümetler için paralı hale getirilebileceğini söyledi.

Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, toplumsal medya platformunun şirket ve hükümetler için “cüzi ücretleri” olabileceğini açıkladı. Twitter idare konseyinin, platformun Elon Musk tarafından satın alınmasını onaylamasının akabinde Musk’tan bu açıklama geldi.

Elon Musk, Twitter’ın “standart kullanıcılar için” ücretsiz olmaya devam edeceğini de vurguladı. Twitter, BBC’nin hususla ilgili sorusuna cevap vermedi. Musk daha evvelki açıklamalarında, Twitter’ı “yeni bilhassa geliştirerek daha güzel noktaya getireceğini” söylemişti.

Musk, CNN’in bir haberini tweetleyerek kelamlarına başladı. Haberde, kimi büyük ABD şirketleri, “Twitter şayet nefret telaffuzunu sınırlayan moderasyon siyasetlerinden geri adım atarsa şirketi boykot etmeye” çağrılıyordu.

SATIN ALMA MUAHEDESİNİN YIL SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Elon Musk, Twitter’ın moderasyon siyasetlerinin tabir özgürlüğü için tehdit oluşturabileceği görüşünü savunuyor. Toplumsal medya platformunu satın aldıktan sonra Musk, platformun kendi deyişiyle “niş” hale gelmesi için geliştirmeler yapmak istediğini söylemişti.

Elon Musk’ın Twitter’ı devralma sürecinin bu yılın sonlarına gerçek tamamlanması bekleniyor. Musk muahedenin duyurulması öncesi Twitter hesabından paylaştığı bildiride, “Umarım beni en sert eleştirenler bile Twitter’da kalmaya devam eder, zira söz özgürlüğü bu demek” tabirlerini kullanmıştı.

GÜNLÜK KULLANICI SAYISI 217 MİLYON

Musk, platformdan “trol” kullanıcıları da kaldırmayı ve büsbütün gerçek kullanıcılarla devam etmeyi de hedeflediğini söylüyor. Twitter’ın günlük kullanıcı sayısı 217 milyon. Misal fonksiyonları olan Facebook’un günlük etkin kullanıcı sayısı olan 1,9 milyar kişi ile kıyaslandığında bu çok düşük bir sayı.

Lakin siyasetçilerin, gazetecilerin, sanatkarların ve sportmenlerin resmi beyanlarda bulunmak için Twitter’ı kullandığı düşünülürse en azından haber dünyası açısından hala değerli bir kamusal alan olarak görülüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.