Dolar 32,5841
Euro 34,8168
Altın 2.414,07
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Az Bulutlu
Antalya
28°C
Az Bulutlu
Çar 26°C
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 27°C

Eskişehir’de Park’ta Yoga Yapan Vatandaşlara Cimer Engeli.!

Eskişehir’de Park’ta Yoga Yapan Vatandaşlara Cimer Engeli.!
REKLAM ALANI
29 Mayıs 2022 16:44
318
A+
A-

Eskişehir’de Park’ta Yoga Yapan Vatandaşlara Cimer Engeli.

Eskişehir Odun pazarı ilçesi Vişnelik Mahallesi’nde Türk Dünyası Kültür Vakfı’na ait olan parkta yoga yapmaya gelen vatandaşlara   görevliler engel oldu. görevliler ile tartışmaya başladılar. park herkes oturuyor yoga yapmak mı suç diye, görevliler daha sonra CİMER’E şikayet olduğunu bu yüzden bu alan yoga yapmak yasaklandı dediler.

VAKIFTAN AÇIKLAMA YAPILDI

Türk Dünyası Kültür Vakfı’nın sosyal medya hesabından da konuyla ilgili açıklama yapıldı. Eskişehir Valiliği’nin etiketlendiği vakfın açıklamasında, “Ziyaretçilerimizden gelen şikayetler ve fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda, park içerisindeki toplu etkinliklerde önceden izin alınması gerekmektedir. Halihazırda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü parkımızda planlı sportif faaliyetler yürütmektedir. Diğer kurum ve kuruluşların parkımızda sportif faaliyet talepleri de değerlendirilmektedir. Bu sebeple mevcut uygulamanın halkımızın parkımızdan daha fazla ve eşit bir şekilde istifade etmesi amacı ile düzenlenmiş olduğunu, izinsiz etkinlikle ilgili olarak izinsiz ve gizli çekim ile yapılan bu ‘haber’in gerçekleri yansıtmadığını; bu haliyle hukukî süreçlere zemin hazırladığını kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.

Konunun sosyal medyaya yansımasının ardından yerel yöneticilerden de tepki geldi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, büyükşehir belediyesine ait olan bir parkın kullanılmasını önererek, “Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkımızı her zaman kullanabilirsiniz gençler. Ayrıca 6 Haziran itibariyle parklarda spor etkinliklerimiz de başlıyor. Onlara da katılabilirsiniz” mesajını verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.