Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
BİST 8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 24°C

Finike Sahiline Neler Yapılabilir.!

Finike Sahiline Neler Yapılabilir.!
REKLAM ALANI
30 Temmuz 2022 11:33 | Son Güncellenme: 30 Temmuz 2022 11:36
348
A+
A-

Finike Antalya’da en uzun sahil şeridine sahip neredeyse tek ilçe konumunda  kumlu  bir sahile sahip olduğu için tatilcilerin uğrak yerleri  arasında yer  almaktadır.

Yaz aylarını Finike ilçesinde geçiren tatilcilerin en başlı sorunları sahil boyunca neredeyse deniz kenarına yakın hiç aydınlatma ışığı bulunmamasıdır,  bu yüzden akşam saat 9 olduğunda sahil kenarında hiç denize giren veya piknik yapan tatilci kalmıyor, her yer karanlığa bürünüyor.

Onun dışında sahil boyuncu kafeler haricinde duş alınabilecek bir duş ve akan su hatta WC dahil  bulunmuyor olanlar yetersiz kalıyor.

 

FİNİKE SAHİLİNE NELER YAPILABİLİR.?

Aslında Finike sahiline kafeler geri kalan alanlar için güzel bir  yeşillik alan dönüştürülerek vatandaşlar için piknik alanları ve oturma alanları oluşturulabilir. En azından sahil boyunca 300 metre ara ile duş yerleri ve WC ler konulabilir. Ve rahatlık  piknik için gelenlerin  kullanılması için su yerleri konulabilir.

Belediye görevlileri tarafından sahil temizliği en azından hafta bir kez sahil bandı tamamen temizlenmesi gerekebilir.

Demre sahili gibi veya Kumluca güney tesisleri bu konuda örnek alınabilir. Finike’ye gelen tatilciler en azından ilçemizde kalarak Finike esnafına bir faydası olur.

Finike artık sadece Tatilcilerin Konaklama yeri olarak tercih etmemesi gereken bir ilçe olduğu görmesi gerekmektedir, Otele gelen tatilci bavulu atar atmaz Adrasan veya Demre gitme İhtiyacı duymaması gerekmektedir.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.