Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 23°C
Az Bulutlu
Antalya
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Finikeli Kadınlar, Yazmaları Yerde Bırakmadı.; Her Yazma Bir Dilek Olsun.!

Finikeli Kadınlar, Yazmaları Yerde Bırakmadı.; Her Yazma Bir Dilek Olsun.!
REKLAM ALANI
25 Kasım 2021 18:07 | Son Güncellenme: 25 Kasım 2021 18:18
285
A+
A-

Finikeli Kadınlar, Yazmaları Yerde Bırakmadı.

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Finike Belediyesi tarafından, “Kadınlar Yaşasın, Yazmalar Yerde Kalmasın” çağrısıyla Atatürk Parkı Tören Alanı’nda etkinlik düzenlendi. Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca tarafından yapılan basın açıklamasına onlarca kadın katılırken, şiddete karşı bir araya gelen ka25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Finike Belediyesi tarafından, “Kadınlar Yaşasın, Yazmalar Yerde Kalmasın” çağrısıyla Atatürk Parkı Tören Alanı’nda etkinlik düzenlendi. Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca tarafından yapılan basın açıklamasına onlarca kadın katılırken, şiddete karşı bir araya gelen Kasım 25 kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü kadınlar, yazmalarla şiddete dikkat çekti.

İlçe Jandarma Komutanı Murat Kemal Karayaka, İlçe Emniyet Müdürü Ethem Yer, Belediye Meclis Üyeleri Ali Bağrıyanık ve Arif Ertuğ ile İlçe CHP Gençlik Kolları Başkanı Ersin Dalgıç ile birlikte yazmaları yerden kaldırarak yazma bağlama etkinliğine katıldık.

“ÜLKE, KADINLAR İÇİN CEHENNEME DÖNÜŞTÜ”

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Atatürk Parkı Tören Alanı’nda düzenlenen etkinliğe, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gönül Arıkan, İyi Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Baloğlu ve çok sayıda Finikeli Kadın katıldı. Finike Belediyesi Başkan Yardımcısı Sıdıka Gökyar Kızılca tarafından yapılan basın açıklamasında, “Kadınların hayattan koparılmalarına, adaletin sessiz kalmasına, bu ülkenin kadınlar için cehenneme dönüşmesine, yasaların kadınları güçlendirmemesine, isyanımız var” denildi.

 

“2021 YILINDA 350 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ”

Açıklamada, 2021 yılında 350 kadının, eşleri, sevgilileri, aile bireyleri ya da hiç tanımadıkları erkekler tarafından öldürüldüğüne dikkat çekilirken, “Bu gidişata sessiz kalmıyoruz, isyan ediyoruz. Haklarımızı savunmaktan, yetkilileri göreve çağırmaktan, yaşamak için haykırmaktan vazgeçmiyoruz!” ” ifadelerinde bulunuldu.

 

“HER YAZMA BİR DİLEK OLSUN”

Öldürülen ve şiddet gören kadınların, yere bırakılan yazmalarla sembolize edildiği etkinlikte “Bugün, öldürülen kadınların anısının ardından, yere düşen her bir yazma bir dileğe dönüşsün diyoruz. Bu topraklarda yaşamış ve yaşayan tüm kadınlar için bir dilek tutuyoruz.Kadınlar yaşasın! Kadınlar artık ölümle değil, Yaşamla anılsın!” denilerek, yerdeki yazmalar kaldırıldı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.