Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Az Bulutlu
Antalya
19°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 17°C
Cts 18°C

Genç Beyinler Satrançta Yarışıyor.!

Genç Beyinler Satrançta Yarışıyor.!
REKLAM ALANI
18 Kasım 2021 20:45
272
A+
A-

Genç beyinler satrançta yarışıyor

 

Büyükşehir Belediyesi, UNESCO’nun 2021 yılını Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran yılı ilan etmesi nedeniyle 2 gün sürecek satranç turnuvası düzenledi. Turnuvada 7-12 yaş aralığında 300 sporcu yarışıyor.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) 2021 yılını Hacı Bektaş Veli, Yunus Emre ve Ahi Evran yılı ilan etmesi nedeniyle Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi ile birlikte 18-19 Kasım tarihlerinde satranç turnuvası düzenledi. Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şubesi’nde gerçekleşen turnuvaya Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Şube Başkanı Nurettin Erdoğan ve yaklaşık 300 sporcu ve aileleri katıldı.

 

AKLA VE BİLİME DAYALI BİR SPOR

 

Turnuvanın Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran Veli ve Yunus Emre gibi değerlerin anılmasına vesile olduğunu ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Kocagöz, turnuvaya katılan genç beyinlere başarılar diledi. Kocagöz, “Hayatları boyunca bilginin, bilimin, sabrın simgesi olmuş Hacı Bektaş-ı Veli, Ahi Evran-ı Veli ve Yunus Emre’nin torunları olarak satranç gibi yediden yetmişe herkesin katılabileceği, tamamen akla ve bilime dayalı bir sporun yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz” dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE HEDİYE

 

Toplam beş 5 kategoride yapılan turnuvada dereceye giren sporculara çeşitli hediyeler verilecek. Turnuvada birinciye bisiklet, ikinci olan sporculara akıllı bileklik, üçüncülere scooter ile birlikte kupa ve madalya verilecek. Yarışmalarda dört ve beşinci olan sporculara ise madalya verilecek. Satranç turnuvasına katılmak isteyen sporcular Antalya TSF internet sitesi adresinden kayıt ve başvurularını yapabilecek. 2 gün sürecek turnuvaya 7-12 yaş ve serbest kategoride yaklaşık 300 kişi katılıyor.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.