Dolar 32,5548
Euro 34,8424
Altın 2.428,50
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 27°C
Paz 28°C

Gömbe Uçarsu Kurudu.!

Gömbe Uçarsu Kurudu.!
REKLAM ALANI
17 Ekim 2021 22:50 | Son Güncellenme: 17 Ekim 2021 22:51
281
A+
A-

Türkiye’de küresel ısınma: Uçarsu Şelalesi ilk kez kurudu

Kaş ilçesindeki Gömbe Yaylası’na akan Uçarsu Şelalesi küresel ısınmadan kayneklı kuraklıkla mücadele ediyor. Şelalenin eski görüntüsünden eser kalmadı. Bölge halkı şelalenin ilk kez kuruduğunu açıkladı.
Suyun havada uçuşup beyaz bulut görünümüne kavuşması nedeniyle ‘Uçarsu’ olarak adlandırılan şelale ile kaynağında bir damla su kalmadı.
TAŞ YIĞININA DÖNÜŞTÜ
Yaz aylarında bile sıcaklığı 12 derece olan şelalenin suyunun yaklaşık 4,5 kilometrelik bir vadiden akarak oluşturduğu doğal güzelliğin yerinde şimdi yosunlaşmış kayalar bulunuyor. Şelalenin Gömbe Mahallesi’ne doğru aktığı su yatağı ise taş yığınına dönüştü.

Uçarsu Şelalesi’ne gezmeye gelen Altan Kıllı, “Elmalı, Kaş, Demre, civarı içme suyu sağlayan Uçarsu kurudu. İlk kez böyle bir şey yaşanıyor. Normalde aralık ayına kadar akar, su olurdu. Ama bu yıl eylül ayından itibaren suyun kesildiğini gördük” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.