Dolar 32,5434
Euro 34,9349
Altın 2.426,74
BİST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Hâkim Ve Savcı Adaylarından Vali Yazıcı’ya Ziyaret

Hâkim Ve Savcı Adaylarından  Vali Yazıcı’ya Ziyaret
REKLAM ALANI
21 Aralık 2022 16:10 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2022 16:11
207
A+
A-

Hâkim ve Savcı adaylarının staj verimliliği ve etkinliğinin artırılması projesi kapsamında 26 hâkim ve savcı adayı, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Staj Koordinatörü Hâkim Gündoğan Öztürk ile beraberindeki 26 Hâkim ve Savcı adayı ile teker teker tanışan Vali Yazıcı, 31 yıllık Mülki İdari Amiri olarak deneyim ve tecrübelerini adaylarla paylaşarak, uzun bir sohbet gerçekleştirdi.

Devletin Ana Unsurunu Adalet Oluşturur
Bütün dünyada kabul gören şerefli bir meslek seçtikleri için adayları tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Onurlu, şerefli ve bütün dünyada kabul gören ama sorumluluğu ağır bir mesleğini seçtiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Allah hepinizi başarılı kılsın. Aldığınız kararlarda onurlu ve şerefli insanlar sınıfında kalmanızı temenni ediyorum. İnsanların size sıfatlarınızdan dolayı saygı gösterdiği kişilerden değil, kararlarınızdan dolayı saygı gösterdiği kişiler olmanızı isterim. Bunu milletimiz adına söylüyorum. Çok özel ve devletin temeli olan bir işi yapacaksınız. Devletin esas ana unsurunun adalet olduğuna inananlardanım. Adaletteki eksiklik devlet duygusu ve otoritesini çok ciddi zedeler. Elbette kimse hata yapmamalı ama bizler hata yaptığımızda sizler varsınız. İdari yargıda yaptığımız yanlışlar ve hatalar sizler tarafından kişiye iade ediliyor.” şeklinde konuştu.

Verdiğiniz Kararlar Doğru ve Adaletli Olmalı
Hâkim ve Savcıların omuzlarında ağır bir yük taşıdığını vurgulayan Vali Yazıcı, “Omuzlarınızda taşıdığınız bu sorumluluk her geçen gün artacak. Biliyorsunuz ki adalet zedelendiğinde devlette zedelenir. Gelişmemiş ülkelerde örneklerini çok görüyoruz. Bizim büyük hedeflerimiz var. Biz büyük bir devlet, büyük bir milletiz. Vicdanınızın sesini dinleyerek adalete ve kanunlara uygun olarak işinizi yapın. Sizler millet adına karar veriyorsunuz, verdiğiniz kararlar doğru ve adaletli olmalı, kimsenin hakkı kimsede kalmamalı. Görevinizi en iyi şekilde ifa edeceğinize eminim. Allah her birinize güç ve kuvvet versin.” dedi.

Vali Yazıcı, Hâkim ve Savcı adayları ile gerçekleştirdiği sohbetin ardından bütün adaylara kitap hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.