Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

İhracat Rakamlarımızı Daha Da Arttırarak Yolumuza Devam Edeceğiz

İhracat Rakamlarımızı Daha Da Arttırarak Yolumuza Devam Edeceğiz
REKLAM ALANI
19 Temmuz 2022 17:04 | Son Güncellenme: 19 Temmuz 2022 17:07
315
A+
A-

Süs bitkileri sektöründe ülkemizin önemli firmalarından olan Geli Tarım Kesme Çiçek Firmasını ziyaret eden Vali Yazıcı, çiçek üretimi ve ihracat hakkında bilgi aldı. Antalya’nın çiçek üretiminde de önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Vali Yazıcı; “Antalya kesme çiçek üretiminde pazar lideri ve bunun çoğunu yurt dışına ihraç ediyor. İnşallah bu başarımızı arttırarak devam ettireceğiz.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı, Elmalı’da faaliyet gösteren ve süs bitkileri sektöründe ülkemizin önemli firmalarından biri olan Geli Tarım Kesme Çiçek Firmasını ziyaret etti. Firma yetkilisi Yahya Başkurt’tan kesme çiçek üretimi ve ihracat rakamları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, üretim alanlarında incelemelerde bulundu.

Ürettiğimiz Çiçekleri 4 Ülkeye İhraç Ediyoruz
2008 yılından bu yana 42 dönümlük kapalı alanda kesme çiçek üretimi ve ihracatı yaptıklarına değinen firma yetkilisi Yahya Başkurt; “Gül ve karanfil üzerine üretim yapıyoruz. 30 personelimiz ile ürettiğimiz kesme çiçeklerimizi İngiltere, Almanya, Hollanda ve Rusya olmak üzere ürettiğimiz çiçeklerimizi 4 ülkeye ihraç ediyoruz.” şeklinde konuşt u.

Kendi Alanlarında Öncü Firmaların Şehrimizde Olması Büyük Bir Gurur Kaynağı
Üretime ve ihracata katkı sunan tüm firmaların daima destekçisi olduğunun altını çizen Vali Yazıcı; “Yerli üretim yapan, kendi alanlarında öncü firmaların şehrimizde olması büyük bir gurur kaynağı. Bu firmalarımız hem Antalya’mız hem de ülkemiz için çok büyük değer. Firmalarımızın yurt içi ve yurt dışında isimlerini duyurmalarını çok önemsiyoruz. Sektöründe öncü firmalarımızın sayısını arttırmak için daha çok çalışacağız.” dedi.

Antalya Kesme Çiçek Üretiminde De Türkiye’de Lider Konumda
Kesme çiçek üretiminde de Antalya’nın önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya kesme çiçek üretiminde de Türkiye’de lider konumda. Öyle bir şehirde yaşıyoruz ki her metre karesinden bereket ve verim fışkırıyor. Antalya kesme çiçek üretiminde pazar lideri ve bunun çoğunu yurt dışına ihraç ediyor. Ama bunu yeterli görmüyorum. Biz en iyisiyiz daha da iyi olmalıyız. İnşallah ihracat rakamlarımızı daha da arttırarak yolumuza devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Yazıcı ziyaretin sonunda başarılı çalışmalarından dolayı firma yetkilisi Yahya Başkurt’u tebrik ederek başarılar diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.