Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
REKLAM ALANI
24 Kasım 2022 16:32
217
A+
A-
Kadınlar; şefkatin, merhametin, karşılıksız sevginin, fedakârlığın vücut bulmuş halidir ve tüm bunların en iyisini onlar hak ediyor. Ancak dünya genelinde kadınlarımıza yönelik yapılan şiddet ve baskı maalesef o kadar fazla ki 25 Kasım, Birleşmiş Milletler tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü ilan edilmiştir. Dünyanın neresinde olursa olsun şiddetin hiçbir türlüsünün mazereti olamaz. Kadına yönelik şiddet asla kabul edilmez, edilemez. Ülkemizde kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesi ile çalışmalar çok geniş bir yelpazede kamu, sivil ve tüm tarafların kapsamlı iş birliği ve ortak çabalarıyla yürütülmektedir. Özellikle İçişleri Bakanlığımız tarafından şiddete maruz kalan kadınlarımızın güvenlik güçlerine kolayca ulaşabilmesi ve hızlı bir şekilde kendilerine yardım edilebilmesi amacıyla Kadın Destek Uygulaması (KADES), kadına karşı şiddetle mücadelede önemli bir yer tutmaktadır.
Biz kadına hürmet eden, tarih boyunca kadını ön planda tutan bir milletin, cenneti anaların ayaklarının altında olduğuna inanan bir inancın mensuplarıyız. Kadına yönelik şiddet ne inancımızla ne de medeniyet anlayışımızla asla örtüşmez. Kadının baktığı yerde güller açar, dokunduğu yer huzura kavuşur. Dünyada bir güzellik varsa dokunduğu yere hayat veren, bastığı yeri cennete çeviren kadınların emeğiyle var. Bize de onlara saygı göstermek, hürmet etmek, baş üstünde tutmak düşer. Onların gözüyle dünyaya bakmalı, sevgiye, merhamete, muhabbete kucak açmalıyız. Kadınlarımızın haklarını hep birlikte korumalıyız.
Bu duygu ve düşüncelerle; 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününün, kuruyan kalplere pınar olmasını, kadınlarımıza gösterilen değer ve saygının artmasına vesile olmasını ümit ediyor, kadın haklarının korunması ve geliştirilmesine katkı sağlayacak çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum. Tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.