Dolar 32,5475
Euro 34,9890
Altın 2.427,44
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 25°C
Cts 27°C
Paz 29°C
Pts 27°C

Kadir Gecesi Mesajları

Kadir Gecesi Mesajları
REKLAM ALANI
17 Nisan 2023 08:24
155
A+
A-

Kadir Gecesi mesajları 2023 – (Kandil mesajları) En güzel Kadir Gecesi mesajları, resimli, aileye, akrabaya, arkadaşa hadisli, ayetli, kısa, uzun, anlamlı, Kadir Gecesi kutlama sözleri

İslam alemi için büyük önem arz eden günlerden birisi olan Kadir Gecesi, 17 Nisan Pazartesi günü idrak edilecek.

Ramazan ayının 27. günü karşılanan Kadir Gecesi, çevremizle ve bütün kâinatla ilişkilerimizi tevhit, adalet, merhamet ve güzel ahlak üzere yeniden düzenlemek için önemli bir fırsattır. Müslüman alemi, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni dualar ve ibadetlerle geçirecek, milyonlarca vatandaş ailesine, akrabalarına, yakın dostlarına Kadir Gecesi mesajları gönderecek.
Sizler için hazırladığımız yeni yıl kutlama mesajlarını SMS, WhatsApp, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları aracılığıyla sevdiklerinize ulaştırarak onları sevindirebilirsiniz.

Kadir gecesi İslam alemi için oldukça önemli olan gecelerden ve günlerden sadece bir tanesidir. Genel olarak kadir gecesi Ramazan ayının 27. günü karşılanır. 27. günün gecesinde Allah tarafından Kuran, Cebrail aracılığıyla İslam peygamberine vahiy olarak indirilmeye başlanmıştır. Kuran bu gece ilk olarak Hz. Peygambere indirilmeye başlanmıştır.

Dolayısıyla Kuran’ın indirilmeye başlandığı gün olarak kabul edilmiş ve bu şekilde kutlanmaya başlamıştır. Bu gecede tüm İslam alemi Kuran okur, Allah’ı zikreder, salavat getirir ve nafile namaz ibadetlerini yaparlar. Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olarak vurgulanan Kadir Gecesi için en güzel, resimli, aileye, akrabaya, arkadaşa hadisli, ayetli, kısa, uzun, anlamlı kandil mesajları bu sayfada yer alıyor. Kadir Gecesi mesajları ve sözleri ile ”Hayırlı Kandiller” ve ”Kadir Geceniz Mübarek Olsun” dileklerinizi gönderebilirsiniz.

Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün 2023?

Ramazan ayına kısa bir zaman kala bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen Kadir Gecesi tarihi araştırılıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2023 dini takvimiyle birlikte Kadir Gecesi’nin bu yıl hangi tarihe denk geldiği belli olmuştu. 23 Mart’ta başlayan Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi günü idrak ediliyor.

Kadir Gecesi mesajları 2023 – En güzel Kadir Gecesi mesajları, resimli, aileye, akrabaya, arkadaşa hadisli, ayetli, kısa, uzun, anlamlı, Kadir Gecesi kutlama sözleri

Kadir Geceniz mübarek olsun..Bu günlerin feyzi üzerinize, Rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, Nuru Ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun.

O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar… ta şafak sökünceye dek!.. Bu mübarek Kadir Gecesinde Allah dualarınızı kabul etsin.

Bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesinde, kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi bağışlayıcı ve acıyıcı yüce Allah tüm dualarınızı kabul etsin.

Kuran da Kadir Gecesi için Leyletül kadri hayrun min elfi şehrin Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim.. Kadir geceniz hayırlı olsun.

Bugün ellerinizi her zamankinden daha çok açın. Avucunuza melekler gül koysun, yüreğiniz coşsun. Kadir geceniz hayırlara vesile olsun.

Allahım! Bizleri kin, nefret, hırs, hased, bencillik ve şehvet gibi hastalıklarla mücadele azmiyle gerilmiş tevazu ve mahviyet abideleri eyle. Hayırlı Kandiller.

Allah’ım! Gecemizi bin aydan hayırlı kıldığın gibi; Ömrümüzüde bin ömürden hayırlı kıl. Bizi salihler zümresiyle haşreyle. (Amin) Kadir Geceniz Hayırlı Olsun!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.