Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Kaş Patara Da Neler Oluyor

Kaş Patara Da Neler Oluyor
REKLAM ALANI
6 Haziran 2021 13:20 | Son Güncellenme: 6 Haziran 2021 13:23
275
A+
A-

Antik Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin kamyon kum çalındı iddiası

Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, şubat ayında Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi’nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını açıkladı.
Durmuş, “Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar. Burası Özel Çevre Koruma Alanı. Buradan bir taş parçası bile alamazsınız” diyerek tepki gösterdi.

OLAYI GÖRÜNTÜLEME İSTEYEN MUHAFAZA MEMURU GÖREVDEN ALINMIŞ
Cumhuriyet’e konuşan Durmuş, görevli muhafaza memurlarından birinin, olayı yargı sürecine taşıyabilmek için kayıt almak isterken AKP İlçe Başkanı tarafından engellendiğini ve kaymakam tarafından da görevinden alındığını belirtti. Durmuş, “Çünkü AKP İlçe Başkanı memura ‘Burada zapt tutmayın, biz bölge müdürünü aradık’ dedi. Memur da ‘Değil bölge müdürü Sayın Cumhurbaşkanımız gelse ben bu zaptı tutacağım’ dedi. Memuru önce lojmanından çıkarttılar, sonra kaymakam bu sözü Cumhurbaşkanı’na hakaret saydı ve görevden aldı.

OLAYA GÖZ YUMANLAR HALA GÖREVDE’
Sendikanın itirazlarıyla memurun işine döndüğünü aktaran Durmuş, olaya göz yuman orman işletme şefi ve işletme müdürü hâlâ görevde” dedi.

AVUSTRALYA VE KIBRIS’TAN BURASI İÇİN AĞAÇ GETİRİLMİŞTİ’
Bölgeye ilişkin detaylı bilgi veren Durmuş, “Kumul gece rüzgârlarının etkisiyle kıyıdaki kumların çevredeki yaşam alanlarında bir kum dağı oluşturması demek. 1937 yılında da bizzat Atatürk’ün talimatıyla burada kumul ağaçlandırması çalışması yapıldı. Avustralya’dan ve Kıbrıs’tan ağaç türleri getirtildi” dedi.
‘YENİDEN KUMUL HAREKETİ BAŞLAYABİLİR’
Bu çalışma sayesinde uzun yıllar tarım alanlarının korunduğunu vurgulayan Durmuş, “Bu olaydan sonra kumul hareketi yeniden başlayabilir. Ayrıca orası antik kent, kazı çalışmaları yapıldı. Endemik türlerle birlikte bölgede yaşayan carette carettaların yaşam alanları zarar görmüş olabilir” diye ekledi.kaynak Kınık haber ajansı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.