Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Kaş’a Otoyol yapılsın mı!

Kaş’a Otoyol yapılsın mı!
REKLAM ALANI
14 Temmuz 2021 22:30
371
A+
A-
Kaş’ta Yol Tartışması:
“Yapılsın mı, Yapılmasın mı?”
Karayolları Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü Tarafından Yaptırılması planlanan ‘Finike – Demre – Kaş – Kalkan Devlet Karayolu Projesi’ üzerine tartışmalar sürüyor.
Kendilerini çevre dostu olarak tanımlayan bir gurup “Otoyol Platformu” adı altında bu projeye karşı organize bir çalışma yürütüyor. Yol karşıtları diye niteleyebileceğimiz bu gurup. Bu yolun öncelikle güzergahına karşı çıkıyorlar.
Yapılacak çalışmaların doğal yaşama, tarihi çevreye zarar vereceğini savunuyorlar. Ancak, bu gurup yol güzergahının yanı sıra böyle bir yolun yapılmasına tümden de karşı çıkıyorlar. Bölgeye ilave bir yol gerekmediğini savunuyorlar. Bu yatırıma harcanacak paranın başka yerlere harcanmasının gerektiğini çok daha düşük maliyetlerle mevcut sahil yolunu daha konforlu hale getirmenin mümkün olduğunu savunuyorlar.
Özetle: Kaş – Kalkan arasındaki yol, Türkiye’nin en muhteşem deniz manzaralı yolu. Bunu öldürmeyin. Mevcut yolu iyileştirin” yenisine gerek yok düşüncesindeler.
Yolu savunanlar, Bu yolun Kaş’ın geleceği için faydalı ve doğru bir yatırım olduğu fikrindeler. Altyapı yatırımlarının her zaman yapıldığı zeminde bazı tahribatlar yaptığını. Yapılmış bütün yolların ve yapılacakların güzergahlarında kaçınılmaz tahribatların olabileceğini, bu tahribatların sonuçlarının kısmen telafi edilebileceğini. Sonuçta, sosyal ve çevresel etkilerinin son tahlilde zarar fayda dengesinin gözetilebileceği düşüncesindeler.
Her iki tarafın da beklenti ve endişeleri ortak bir potada ele alınmalıdır. Neticede bizleri bulunduğumuz yere taşıyan yollar başta olmak üzere, yaşadığımız kentler, oturduğumuz evler insanoğlunun doğaya müdahalesi ile oluşmuştur.
Çevreci dostlarımız umarız artık kentlerimizde kırlangıç nüfusunun neden azaldığı, yollarımızın kenarlarındaki vahşi kuş yaşamının neden yok olduğunu, çok değil 10 yıl önce sahillere inip beslenen yaban domuzlarının, yaban keçilerinin nereye kaybolduklarını, havai fişek görgüsüzlüğünün yeril kuş hayatını, yabani ördek göç yollarını nasıl değiştirdiğini, su sporları adı altındaki vahşi araçların balık yaşamına hatta dünyada nadir görülen bir yosun türünü nasıl yok ettiğinin de farkındadırlar.
Çevreci görünmenin havalı bir duruş olduğu muhakkak. Çevreciliği magazinleştirmekten öteye taşımak gerekir. O zaman belki şimdiki marjinal görünen ve dar bir insan gurubu içine hapsolmuş açmazımızdan kurtulup kitlesel bir etkiye sahip olabiliriz.,
kaynak:kalkantimes
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.