Dolar 32,5130
Euro 34,8150
Altın 2.425,55
BİST 9.707,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Az Bulutlu
Antalya
26°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 30°C

Kemer de Merhum Özgül Canik Anaokulu Açıldı.!

Kemer de Merhum Özgül Canik Anaokulu Açıldı.!
REKLAM ALANI
1 Haziran 2023 15:59
135
A+
A-

Kemer’de hayırsever iş insanı Murat Canik tarafından annesi merhum Özgül Canik adına yaptırdığı 8 derslikli ve 360 öğrenci kapasiteli Özgül Canik Anaokulu’nun açılış töreni Vali Ersin Yazıcı’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

Özgül Canik Anaokulu’nun açılış törenine; Vali Ersin Yazıcı, Kemer Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Semra Bekar, öğrenci ve veliler katıldı.

Okulumuz Çocuklarımıza Emanet

Hayırsever Murat Canik konuşmasının başında annesi merhum Özgül Canik’e seslenerek; “Anacığım sana verdiğim sözümü tuttum. Hep hayalin olan okulu helal para ile yapıp devletimize teslim ettik. Yattığın yerde rahat uyu mekânın cennet olsun. Rahmetli annem benim için anneden öte yol arkadaşıydı, hep sığınacak limanımdı, dert ortağımdı. Mutluluğuma en çok sevinen, üzüntüme en çok üzülen, üzerimizde koruyucu bir zırh gibi duran ve asla yeri dolmayacak yegâne bir insandı. Sevgili çocuklarım sizden bir ricam var. Bu okulu hep gözetin babaanneniz de böyle isterdi. Cumhuriyetimizin 100. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımız, okulumuz artık sizlere emanet.” dedi.

Bu Okuldan Devletine Hizmet Edecek Çocuklarımız Yetişecek

Murat ve Emine Canik çiftine teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Ersin Yazıcı; “Devletimiz bu tür okulları yapmaya gücü kudreti var, ama güzel olan ve bizi mutlu eden, devletle milletin işbirliği ve Murat bey gibi gönlü güzel insanların bizim yanımızda olması, bir ve beraber olmamızdır. Özgül anne iyi bir evlat yetiştirmişsin. Buradaki çocuklarımız Özgül annemize, Murat Beye, eşine ve çocuklarına her daim müteşekkir olacak, her daim dua ve teşekkürde bulunacaklar. Buradan yetişecek çocuklarımız, ülkemize hizmet ederek her alanda işini iyi yapan insanlar olacaklar. Elbette ki gençlerimiz Özgül Canik hanımefendiyi de rahmetle ve minnetle anacaklar.” dedi.

Hayırda Ön Koşul Gönlü Güzel Olmaktır

Hayır işlerinin gönülden geldiğine ve vatana duyulan sevda ile ilgili olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı; “Murat bey zengin bir insan olabilir. Ama Murat beyden çok daha fazla zengin olan insanlar var. Bu güzellik, sadece parayla olmuyor. Paranız çok olabilir ama yüreğinizde bir güzellik yoksa bu vatana, millete, bu çocuklara bir sevdanız yoksa bu güzelliği oluşturamazsınız. Para tek başına bu binayı yapamaz. Ancak Murat Bey gibi, onu yetiştiren Özgül annemiz gibi gönlü güzel insanlar bize bu eserleri hediye edebiliyor. Bu işte ön koşul gönlü güzel olmaktır. Murat Bey ve Emine Hanım, Allah sayınızı arttırsın. Sizin gibi örnekler çoğalsın. Ümit ediyorum ki öğretmen arkadaşlarım bu okulda çok güzel çocuklar yetiştirecek. Hem size teşekkür ve dua eden hem de ülkesi için fedakârca tüm varlığını ortaya koyarak hizmet eden gençler yetişecek. Allah bu okul için harcadığınız parayı bereketiyle size geri döndürecektir. İnanıyoruz ki bu güzellik başka insanlara da vesile olacak. Murat Bey ve ailesine huzurlarınızda devletim adına, Kemer adına teşekkür ediyorum. Özgül Canik Anaokulu’muz hayırlı ve uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve katılımcılar, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sınıfları dolaşarak minik öğrencilere hediyeler dağıttı. Programın sonunda Vali Yazıcı, minik öğrencilerle birlikte okul bahçesine fidan ekerek, can suyu verdi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.