Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 22°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
22°C
Parçalı Bulutlu
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 27°C
Çar 25°C

Kendisini polis olarak tanıtan zanlı yaşlı kadını 90 bin lira dolandırdı

Kendisini polis olarak tanıtan zanlı yaşlı kadını 90 bin lira dolandırdı
REKLAM ALANI
17 Eylül 2022 18:39
255
A+
A-

Çorum’da polis kılığında yaşlı kadının evine girerek 90 bin lira değerindeki ziynet eşya ve paraları alan dolandırıcı, polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandı.

Edinilen bilgiye göre M.K. (49) adlı zanlı, Mimar Sinan Mahallesi’nde yaşayan Y.B.’yi (71) telefonla arayarak kendisini savcı olarak tanıttıktan sonra kimlik bilgilerinin terör örgütünün eline geçtiğini ve bu konuda operasyon yürüttüğünü söyledi. Evdeki para ve ziynet eşyalarını korumak amacıyla az sonra eve gelecek polis memuruna teslim etmesi gerektiği söylenen Y.B., sivil polis kılığında eve gelen M.K.’ye 90 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit parasını teslim etti. Yaşlı kadının banka hesabında da 49 bin lira parasının olduğunu söylemesi üzerine M.K., Y.B.’ye parayı bankadan çekip kendisine teslim etmesini istedi.

Dolandırıldığını anlamadığı için bankaya giden Y.B., öğle arası nedeniyle kapalı olan bankadan para çekemeyince torununun işyerine gitti. Söylediklerinden babaannesinin dolandırıldığını anlayan torunu ise parayı çekmiş gibi yapıp, yardım istediği polislerle birlikte babaannesinin evine gitti.

Yaşlı kadından bankadan çektirdiği paraları almak için ikinci defa eve giden M.K. polis ekiplerince suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.