Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Az Bulutlu
Antalya
19°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü;10 Kasım Kutlama Mesajı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü;10 Kasım Kutlama Mesajı
REKLAM ALANI
9 Kasım 2021 16:14
266
A+
A-

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

Cumhuriyetimizin kurucusu, tüm dünyanın takdirini kazanmış kahraman bir asker, saygın bir lider ve büyük bir devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 83. yılında minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türk Milletine değil; azmi, zekası, kararlılığı, vatan ve millet sevgisi ile tüm dünya ülkelerine de örnek olmuş, “Ya istiklâl, ya ölüm!” diyerek bir milleti ayağa kaldırmış ve Türkiye Cumhuriyeti gibi bugün dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan,  güçlü ve sağlam bir eseri ortaya koymuştur.

Bu gün bizlere düşen Cumhuriyetimizi ve bağımsızlığımızı her koşulda korumak ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef gösterdiği, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de ilerisine taşıma gayreti ile çalışarak güzel yarınlara hep birlikte ulaşmak ve gelecek nesillere daha güçlü olarak teslim etmektir.

Vefatının üzerinden geçen 83 yıla rağmen bugün hala şanlı bayrağımızın gölgesinde hep bir ağızdan bağımsızlık destanımız olan İstiklal Marşımız büyük bir gururla söylenebiliyor ve ezanlarımız okunabiliyorsa bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimize borçluyuz.

Her 10 Kasım’da hayat dururken duyduğumuz siren sesi bize onun kaybını değil, fikirlerini ve eserlerini algılama, anlama ve korumamız için bize emanet bıraktıklarını bir kez daha hatırlamamızı sağlıyor. Kepez Belediyesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğumuz bu minnetle; Antalya tarihine ışık tutan ‘Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında kentimize armağanı ettik. Yine 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramımıza özel “98.Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi” düzenledik.

Vefatının yıl dönümünde de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Osmanlıca kaleme aldığı 1927 yılına ait orijinal baskı 95 yıllık ‘Nutuk’ ile 100 yıllık Sakarya Meydan Muharebesi ve 1. İnönü Muharebesinin orijinal savaş haritasını 10 Kasım’da saat 9’u 5 geçe Cemil Meriç Kütüphanesi’nde sergiye açıyoruz.

Türk Milleti olarak bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberliğimizden hiç vazgeçmeyecek; her şart ve koşulda kenetlenmeyi bilecek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar payidar kılacağız.

Cumhuriyet’imizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın kahramanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve bu toprakların bize vatan olması için gözünü kırpmadan canını veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhları Şad olsun.

Hakan TÜTÜNCÜ
Kepez Belediye Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.