Dolar 32,5884
Euro 34,8559
Altın 2.505,24
BİST 9.679,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 25°C

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Seçim Çalışmalarına Başladı.!

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Seçim Çalışmalarına Başladı.!
REKLAM ALANI
3 Haziran 2022 09:04
298
A+
A-

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı, Birleştirilmiş Meslek Komitesi Toplantısı ve Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı’nda yaklaşan oda seçimleri gündeme geldi. Toplantıda seçimlerde oda olarak nasıl yol izleneceği değerlendirildi.

Toplantı Meclis Başkanı Fahri Özen Başkanlığında meclis toplantısı gündeminin görüşülmesi ile başladı. Meclis gündeminin ardından Ekim ayı içerisinde yapılması öngörülen KUTSO seçimleri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
Seçim gündemi ile ilgili söz alan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, konuşmasına şöyle devam etti;
“Değerli başkanlarım, Batı Antalya’nın çok kıymetli iş insanları, değerli büyüklerim. Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası bugün bölgesindeki en güçlü sivil toplum kuruluşu ise bu sizlerin eseridir. Odamız için çok önemli anlardan birisi olan seçimlerimiz yaklaşmış bulunuyor. Üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından seçim kararı alınmasının ardından oda seçimlerimizin Ekim ayı içerisinde yapılmasını öngörüyoruz.
KUTSO bir demokrasi ve dayanışma örneği.
2013 yılında seçimleri büyük çaba ile kazanıp, oda yönetimini devralırken büyük hedeflerimizden birisi de KUTSO’yu demokratik ve şeffaf bir şekilde yönetilen, siyaset üstü güçlü bir kurum haline getirmekti. 2018 yılına kadar yaptığımız çalışmalar ve ardında 2018 yılı Nisan ayında yaptığımız seçimler sivil toplum kuruluşları için dünyada örnek olabilecek şeklide gerçekleşti. 2022 yılında yapılacak oda seçimlerimiz ise bunun yeni bir örneği olacak.
Tüm adaylara eşit mesafedeyim.
Hayatımın bundan sonraki dönemine yöresine faydalı, çalışkan bir iş adamı olarak devam etmek istiyorum. KUTSO içerisinde verilecek başka görevler ile yeni başkana ve yönetimdeki arkadaşlara yardımcı olmaya devam edebilirim.
Şu anda adaylığını açıklamış olan 3 arkadaşım da çok değerli insanlar. Hangisi seçilirse seçilsin bu görevi layığıyla yapacağına yürekten inanıyorum. Ben aday olan tüm arkadaşlara eşit mesafedeyim.
Gönlüm değişim gurubundan yana.
Aday olacak tüm arkadaşlara eşit mesafede olduğumu belirttim. Fakat gönlümden geçen, büyük mücadele vererek odayı bugünlere getirdiğimiz “KUTSO Değişim Gurubu” içerisinden bir başkan seçilmesini daha çok isterim. Hatta KUTSO Değişim Gurubu bir adayın arkasında birleşme kararı alarak seçime girerse, o adayı sonuna kadar desteklerim.
2 dönem başkanlığın bir gelenek olmasını istiyorum.
Ben ülkemizde seçimle gelinen makamların 2 dönemden fazla işgal edilmemesine inanıyorum. Seçilerek göreve gelen kişi en iyi şekilde çalışmalı ve en fazla 2. Dönemden sonra görevini daha heyecanlı birisine bırakmalı. KUTSO’ya hizmet etmek için illaki başkan olmak gerekmiyor. Ben oda üyesi Murat H. Günay olarak ta bundan sonra KUTSO’ya katkıda bulunabilirim. Sivil toplum kuruluşu olmanın gereği budur. Ben 2 dönem başkanlığın bir gelenek olarak KUTSO’da yaşatılmasını arzularım.
En şeffaf seçimi yapan odayız.
2013 öncesinde oda seçimine katılacak guruplara en ufak bilgi dahi verilmiyor, seçimler neredeyse gizli olarak yapılıyordu. Şu anda KUTSO seçimlere katılmak isteyen adaylara tüm bilgileri en şeffaf bir şekilde sunuyor ve tüm imkanlarını kullandırıyor. KUTSO artık seçim dönemlerinde kapalı bir kutu değil, kesinlikle ulaşılabilir, şeffaf ve hesap sorulabilir bir kurum.
Bugün burada seçim çalışmalarımız için startı vermiş bulunuyoruz. Adaylarımızdan beklentimiz, üyelerimizi ziyaret etsinler ve kendilerini en iyi şekilde tanıtsınlar. Seçim dönemimiz odamıza, üyelerimize ve yöremize hayırlı olsun.”
Başkan Murat H. Günay’ın konuşmalarının ardından adaylar söz alarak kendilerini tanıttılar.
Fahri Özen, “Uzun yıllardır KUTSO için mücadele veriyorum.”
Aday olarak söz alan Meclis Başkanı Fahri Özen, “Benim Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası için verdiğim mücadele 9 yıllık 2 seçim döneminden de eskisine dayanıyor. KUTSO’yu içerisinde bulunduğu kötü durumdan çıkarıp bölgesinde söz sahibi yapmak için KUTSO Değişim Gurubu içerisinde çok çaba sarf ettim. Şimdi değişim gurubu içerisindeki ekip arkadaşlarımız uygun görürlerse kendim başkan adayı olarak, başka bir arkadaşı uygun görürlerse onun ardında KUTSO için çalışmaya devam edeceğim” Dedi.
Turgut Acar, “Toplantı ve eğitimleri arttırarak devam ettireceğiz.”
Aday olarak söz alan Turgut Acar, “KUTSO yönetim kurulu ve meclisinde görev yaptığım süre içerisinde odaya katkıda bulunmak için yoğun çaba sarf ettim. Çok önemli çalıştay, toplantı ve eğitimler düzenledik. Yaptığımız çalışmalarla geleceğe yön verdik. KUTSO, Murat H. Günay başkanlığında yaptığımız çalışmalarla çok önemli bir noktaya geldi. KUTSO’nun önümüzdeki seçimlerinde üyelerimizin de takdiriyle başkanlığa adayım” dedi.
KUTSO’daki siyaset üstü duruşun devam etmesini isterim.
Toplantıya konuk olarak katılan Fatih Durdaş, 2013 yılında hem Kumluca Ticaret Borsası’nda hem de Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası’nda birlikte büyük mücadeleler verildi. O dönemde bizi üzen en büyük şey kurumlarımızın siyasete alet edilmesiydi. Başkan Murat H. Günay ve değişim gurubu sayesinde KUTSO’nun bugün tüm siyasi oluşumların üzerinde, bölge ekonomisine yön veren güçlü bir kurum haline gelindiğini hep birlikte görüyoruz. 2022 yılı seçimleri için temennim bu duruşun sürmesi ve KUTSO’nun gücünden bir şey kaybetmeden geleceğe taşınmasıdır. Seçimlerimizin her iki odamıza ve üyelerine hayırlı olmasını diliyorum.
Kaş’ta yapılan çalışmalar için teşekkür ederiz.
Toplantıda söz alan Kaşlı iş adamları, bugün KUTSO’da ki tüm işlemlerini KUTSO’nun Kaş Temsilciliği’nde gerçekleştirebildiklerini ve bunun kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirterek Başkan Günay’a ve ekibine teşekkür ettiler.
KUTSO’daki istikrarın sürmesini istiyoruz.
Toplantıda söz alan Yüksek İstişare Kurulu üyeleri KUTSO’nun güçlü bir kurum haline geldiğini ve yeni seçilecek başkanın odanın çizgisini bozmadan güçlü bir şekilde yönetmeye ve temsil etmeye devam etmesini istediklerini belirttiler.

Adaylardan Hüseyin Darıyemez eşinin doğum hazırlıklarından dolayı toplantıya katılamadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.