Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Kumluca’da Çalışmaları İnceledi

Kumluca’da Çalışmaları İnceledi
REKLAM ALANI
30 Aralık 2022 16:48
181
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaklaşık 15 gün önce şiddetli yağış nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Antalya’nın Kumluca ilçesindeki çalışmaları inceledi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu; “Üzerinden 15 gün geçmesine rağmen adeta hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlarımız, esnafımız normal düzenini oturtmaya çalışıyor. Bu afetten gelmiş olan molozlar, çamurlar ortadan kaldırılmış.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yaklaşık 15 gün önce şiddetli yağış nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Kumluca’da esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek, “Geçmiş olsun.” dileğinde bulundu ve bölgede yapılan çalışmalar konusunda yetkililerden bilgi aldı. İncelemelere Antalya Milletvekilleri eşlik etti.
Ziyarette Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, gazetecilere, ilçede yaklaşık 15 gün önce bir afetin yaşandığını ve afetin izlerinin kaldırılması noktasında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman her yerde yaşanan afetlere karşı vatandaşıyla birlik olup, zorlukların üstesinden gelmeyi başardığını vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti’nin son 20 yılda gelmiş olduğu düzeyi gösteren çok önemli bir gelişme bunlar aslında. Bu tür afetlere karşı göstermiş olduğumuz tavır ve müdahalelerle kısa zamanda hayatı normale çeviriyoruz. Tabi biz bu afetleri ülkemizin başka bölgelerinde de yaşadık. Yine oralarda da çok kısa zamanda bu müdahaleleri yaparak vatandaşımızı normal hayatına döndürdük. Bugün de burada üzerinden 15 gün geçmesine rağmen adeta hiçbir şey olmamış gibi arkadaşlarımız, esnafımız normal düzenini oturtmaya çalışıyor. Bu afetten gelmiş olan molozlar, çamurlar ortadan kaldırılmış.”

Yeni Hayata Tekrar Başlayacaklar
Bu tür afetlerin yaşanmaması için de gerekli tedbirleri aldıklarını ve almaya devam edeceklerini belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, o nedenle bölgelerde yapılacak yeni çalışmalarda bunları dikkate aldıklarını kaydetti.

Bakanlık olarak da afetin ilk saatlerinden itibaren Karayolları Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede olduğunu anımsatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, diğer bölgelerden de ekiplerin gelerek çalışmalara katıldığını söyledi. Bugün de ilçede yapılan ve yapılması gereken çalışmaları istişare ettiklerine dikkati çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu; “Moraller düzelmeye başlamış, vatandaşımız da dükkânlarını temizlemişler, yeni hayata tekrar başlayacaklar.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, bu tür afetlerin tekrar yaşanmaması dileğinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.