Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Kumluca’da Seralara Dijital Takip Sistemi Kuruldu

Kumluca’da Seralara Dijital Takip Sistemi Kuruldu
REKLAM ALANI
15 Kasım 2021 12:21
233
A+
A-

Kumluca’da seralara dijital takip sistemi kuruldu

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi örtü altı seracılık ve meyve bahçelerinde uygulamaya başlattığı Akıllı Tarım Projesi’ni yaygınlaştırıyor. İlki Elmalı’da uygulanan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi, Kumluca Mavikent’te de seralara kurularak, çiftçilere tanıtıldı.

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yerelde kalkınma projeleri kapsamında tarımsal üretimi geliştirmek, çiftçileri yeni teknolojilerle buluşturmak için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Büyükşehir Belediyesi, akıllı tarım uygulamaları ile üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek, tarım arazilerinde verimliliği arttırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda ilk kez Elmalı İlçesi Çukurelma Mahallesi’nde sera ve bahçelerde uygulanan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz Uzaktan İzleme Sistemi, şimdi de Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesi’nde uygulanmaya başladı.

 

ÜRETİCİ TEKNOLOJİ İLE BULUŞUYOR

 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel ve Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Çetin uygulamayı çiftçilere tanıttı. Seda Özel,  akıllı takip sistemi ile çiftçilerin girdi maliyetlerinde düşüş olacağını belirterek, “Üreticilerin teknolojiyle birlikte üretimleri sağlanmaya çalışılıyor. Daha önceden Elmalı’da başlattığımız akıllı takip sistemiyle girdi maliyetlerinde kayıpların ciddi derecede önlendiğini gördük. İş gücü ve girdi maliyetlerindeki kaybı da bu cihaz ve sistem ile önlüyoruz. Bu uygulamayla çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

KOOPERATİF BAŞKANINDAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

 

Kumluca Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Çetin de projenin önemine dikkat çekerek, “Çiftçilerimiz için gereken bir proje. Girdi maliyetleri son dönemde had safhaya ulaştı. Bu projeyle gübre, su, elektrik gibi maliyetlerin önüne geçeceğiz. Akıllı takip sistemi ile topraktaki nem oranı, PH oranı, sıcaklık seviyesini anlık olarak takip edebileceğiz. Bu projeyi başlatan ve üreticiye her zaman büyük destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Dijital Tarımsal Takip Sistemi ile üreticiler, ısı ve nem kontrolü ile bölgelerin toprak özelliklerine göre daha verimli gübreleme ve sulama yapabilecek

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.