Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Malatya’da 74 Mağdurlu Dolandırıcılık Davası Başladı

Malatya’da 74 Mağdurlu Dolandırıcılık Davası Başladı
REKLAM ALANI
22 Kasım 2022 17:15
181
A+
A-

Malatya’da satışa sundukları daireleri birden fazla kişiye satmakla suçlanan inşaat firması hakkında Malatya 3.Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sonrası, olayın mağdurları adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Mağdurların avukatı Elmas Bakan, “74 mağdur varsa hepsi için ceza almaları için elimizden geleni yapıyoruz. Fakat mahkemenin de bize destek çıkmasını istiyoruz çünkü mağduriyet çok fazla. Malatya’da başka inşaatlarda da bunları yapmaya devam ediyor. Farklı isimlerde şirketler kuruyorlar. Bundan sonrada mağduriyetlerin daha fazla artmaması için buradan çağrıda bulunuyoruz” dedi. Mağdurlar adına konuşan Fadime Çelik, “Mağdurum. Mahkeme sürüyor ama bir netice alamadık.

Yargıya güveniyoruz, hakkımızı alacağız. Haftada 2 gün imza şartıyla dışarıdaydılar, bu haftada 1’e düşürüldü. Biz mağduruz. 200 bin TL iken aldığımız dair 2 milyon TL oldu. Dairelerimizi 3-4 kişiye daha satmışlar.

Benim evimde 3 bin TL’ye bir kiracı otururken, ben de kirada sürünüyorum. Bana zorla 4 yılın kirasını verdiler ama hala kendi hakkım duruyor” şeklinde konuştu. Avukat Elmas Bakan, sanıkların ceza almaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Bugün mağdurlarının davası görüldü. Müvekkillerimizin mağduriyetleri giderilmemesi rağmen sanıkların imza günleri 2 günden 1 güne indirildi. Genel olarak kimsenin mağduriyeti giderilmediği için etkin pişmanlıktan yararlanamayacaklarından dolayı sanıkların cezalandırılması için elimizden geleni yapacağız. 74 mağdur varsa hepsi için ceza almaları için elimizden geleni yapıyoruz. Biz elimizden geleni yapıyoruz fakat mahkemenin de bize destek çıkmasını istiyoruz çünkü mağduriyet çok fazla. Malatya’da başka inşaatlarda da bunlar yapmaya devam ediyorlar. Farklı isimlerde şirketler kuruyorlar. Bundan sonrada mağduriyetlerin daha fazla artmaması için buradan çağrıda bulunuyoruz.

Cumhuriyet savcımız dosyayı çok güzel bir aşamaya getirdi. Davanın şu aşamasında serbest bırakılmaları iyi olmadı fakat yurt dışı yasakları var. Bilirkişi raporu geldikten sonrada dava sonuçlanacaktır. Biz ceza alacaklarını biliyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.