Dolar 32,3712
Euro 35,0140
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
26°C
Parçalı Bulutlu
Cum 26°C
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 25°C

Manavgat’ta Konutlar Teslim Edildi.!

Manavgat’ta Konutlar Teslim Edildi.!
REKLAM ALANI
7 Ocak 2023 18:05 | Son Güncellenme: 7 Ocak 2023 18:11
228
A+
A-

Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olan Manavgat’ta, yangında en fazla etkilenen Kalemler Mahallesinde yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, ilk andan itibaren vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

Vali Ersin Yazıcı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olan Manavgat’ta, 28 Temmuz 2021 Çarşamba günü çıkan yangında en fazla etkilenen Kalemler Mahallesinde yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu. İncelemelere Vali Yazıcı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’un yanı sıra Antalya Milletvekilleri ve Manavgat Kaymakamı Abdulkadir Demir katıldı.

İklim Değişikliğinin Sonuçları Görülmeye Başlandı
İklim değişikliğinin insanlık tarihinin gördüğü en büyük krizlerden birisi olarak dünyayı ve insanlığı vurmaya devam ettiğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, bir Akdeniz ülkesi olan Türkiye’nin en güzide şehirlerinden Antalya’nın da bu etkileri en yoğun şekilde hissettiğini belirtti. İklim değişikliğinin sonuçlarının görülmeye başladığını aktaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; “İşte bunun en somut göstergesini bir buçuk yıl önce Antalya’da yaşadığımız yangın felaketinde gördük. İklim krizinin ağır faturalarından birini milletçe yaşadık. Afette şehrimize yeşil rengini veren ağaçlarımızı, ormanlarımızı kaybettik. Can dostlarımızı, hayvanlarımızı yitirdik. Evlerimiz, ahırlarımız zarar gördü. Biz yangının ilk anından itibaren devlet ve millet seferberliğiyle hep buradaydık, vatandaşımızın yanındaydık, sizlerle beraberdik. Kalemler’de, Kilimler’de, Demirciler’de, Karaburun’da Fatma teyzemizleydik. Oymapınar, Tilkiler, Yaylaalan’da; Güzelbağ’da milletimizin yanındaydık. Bayır’da Ayşe kardeşimizleydik. Karaöz’de İbrahim amcamızla beraberdik.” diyerek her zaman vatandaşın zor anında yanlarında olduklarına vurgu yaptı.

İlk Andan İtibaren Yanlarındayız
Afetin hemen ardından hayatı ivedi bir şekilde normale döndürmek için vatandaşlarla istişare ederek yeniden imar projeleri başlattıklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum; “İşte az evvel de ifade ettim. Bugün hakikaten çok heyecanlıyız, gururluyuz, mutluyuz. Çünkü yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle inşa ettiğimiz 427 konutumuzu ve 2 köy konağımızı vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi, afetzede kardeşlerimize teslim ediyoruz. Yangından etkilenen tüm bölgelerimizde; Alanya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş’ta 469 konutumuz ve 600 ahırımızın da yapımını hızla sürdürüyoruz.” diye konuştu.

İnsan Ve Doğa Odaklı Çalışıyoruz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum insan ve doğa odaklı çalıştıklarını söyleyerek; “Bunun yanında yangınları söndürdükten sonra başlattığımız ekolojik restorasyon ve rehabilitasyon çalışmamıza da devam ediyoruz. Bilim insanlarımız öncülüğünde sürdürdüğümüz bu çalışmayla doğal yaşamı eskisi gibi canlandıracağız. Vatandaşlarımızın yüzündeki bir tebessüm, doğamızın yeniden canlanması dünyadaki tüm mutlulukların üstünde. Bugün, ülkemizin dört bir yanında, 81 ilimizde, çevre-insan-doğa merkezli şehircilik hassasiyetimizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Şehirlerimizi altyapısından üstyapısına, sokak sağlıklaştırmadan çevre düzenlemesine kadar her yönüyle daha güçlü ve güzel hale getiriyoruz. Bu anlamda Antalya’mıza son 20 yılda 32.5 milyar lirayı aşkın dev yatırımlar kazandırdık. Şu anda sahada yatırım değeri 1.5 milyar lira olan 900 sosyal konut, 469 köy evi, 600 ahır ile beraber millet bahçelerinden içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarına, bisiklet ve yürüyüş yollarından kamu binalarına kadar 33 eserimizin yapımına devam ediyoruz.” dedi.

Antalya’ya 7 Bin 157 Konut İnşa Edeceğiz
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, 14 Eylül’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini paylaştığını hatırlatarak; “Bu anlamda Antalya’mıza ilk evim projemiz çerçevesinde toplam 7 bin 157 konut inşa edeceğiz. İlk evim arsa projemiz çerçevesinde ise toplamda Merkezde 10 bin, ilçelerde 13 bin olmak üzere toplam 23 bin alt yapısı hazır arsalarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şehrimizdeki kura çekimlerini 18-22 Ocak tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Yapımı Tamamlanan Konutlar İncelendi
Basın mensuplarına yapılan açıklamaların ardından Vali Yazıcı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Manavgat’ta yangından etkilenen mahallelerdeki yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulunarak vatandaşların talep ve önerilerini dinledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.