Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 19°C
Az Bulutlu
Antalya
19°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Sahil Güvenlik Van Gölünde Göreve Başladı.!

Sahil Güvenlik Van Gölünde Göreve Başladı.!
REKLAM ALANI
6 Eylül 2021 00:08
309
A+
A-

Sahil Güvenlik Komutanlığı Van Gölü’nde Konuşlandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, düzensiz göçün engellenmesi kapsamında denizlerimizde sürdürdüğü yoğun ve kesintisiz mücadeledeki tecrübelerini ve sahip olduğu denizcilik kültürünü Sayın Cumhurbaşkanımızın “Sahil Güvenlik Komutanlığının Van Gölü’nde konuşlanmasına” ilişkin kararları doğrultusunda Van Gölü’nde de Milletimizin hizmetine sunuyor olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, sahip olduğu güçlü, modern platformları ve deneyimli personeli ile Van Gölü’nde kalıcı şekilde konuşlanarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlamıştır. Özellikle düzensiz göçle mücadele başta olmak üzere her türlü yasa dışı faaliyetle etkin şekilde mücadele edilecektir.
Sahil Güvenlik Komutanlığının Van Gölü’nde konuşlanılabilmesi için öncelikle 2692 sayılı Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu’nun 3’üncü ve Ek 3’üncü maddesine istinaden 2021/3925 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı alınmıştır. Sahil Güvenlik Komutanlığı Teşkilat, Görev ve Yetkileri Yönetmeliği’nin 6’ncı maddesine istinaden 02.06.2021 tarihli Bakan Oluru ile Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı bağlısı olarak görev yapmak üzere 2 Sahil Güvenlik Botu ile göreve başlamıştır.
Sahil Güvenlik Komutanlığının, 2692 Sayılı Kuruluş Kanunu ile kendisine tevdi edilen görevleri Van Gölü’nde de yerine getirebilmesi maksadıyla sürdürülen teşkilatlanma ve konuşlanma çalışmaları büyük oranda tamamlanmıştır.
Sahil Güvenlik Komutanlığının Van Gölündeki nihai konuşlanması Van/Edremit’te S.G. Van Gölü Grup Komutanlığı ve Edremit Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı, Bitlis/Tatvan’da Tatvan Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı olarak planlanmıştır.
Van Gölü’nde Emniyet ve Jandarma il/ilçe teşkilatları ile yakın iş birliği ve koordine halinde her türlü yasa dışı faaliyete engel olmak üzere 7 gün 24 saat görev icra edecek olan Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından, ihtiyaçlar kapsamında ilave Sahil Güvenlik unsurları da Van Gölü’nde görev yapmak üzere konuşlandırılacaktır.
Sahil Güvenlik Komutanlığı Van Gölü konuşlanmasının vatanımıza ve Milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.