Dolar 32,4961
Euro 34,5758
Altın 2.478,95
BİST 9.557,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 22°C

Sanatla Mizahın Buluştuğu Sergi DokumaPark’ta

Sanatla Mizahın Buluştuğu Sergi DokumaPark’ta
REKLAM ALANI
16 Kasım 2021 18:44 | Son Güncellenme: 16 Kasım 2021 18:45
275
A+
A-

Karikatür Sanatçısı Hakan Kok’un, sanatla mizahı buluşturduğu ‘Yüzler ve İzler’ karikatür sergisi DokumaPark-Modern Sanatlar Galerisi’nde kapılarını sanatseverlere açtı. Siyaset, spor, sanat ve edebiyat dünyasının tanınmış isimlerinin karikatürlerinin yer aldığı sergide, Başkan Tütüncü’nün de oyuncak müzesinde çocuklara iş makinesiyle dondurma yaptığı bir tablo da bulunuyor.

Kepez Belediyesi’nin, halkın kullanımına kazandırdığı DokumaPark’ta Antalyalıların hizmetine sunduğu Modern Sanatlar Galerisi eşsiz eserleri sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 29 Ekim de ‘98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi’ ile sanatseverleri bir araya getiren galeri, sanatla mizahın buluşturulduğu ‘Yüzler ve İzler’ karikatür sergisine de ev sahipliği yapıyor. Karikatür Sanatçısı Hakan Kok’un 16. karikatür sergisi AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katılımlarıyla açıldı.

YÜZLER VE İZLER KARİKATÜR SERGİSİ

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Karikatür sanatçısı Hakan Kok, ‘Yüzler ve İzler’ sergisinin bugüne kadar açtığı 16’ncı sergisi olduğunu söyledi. Modern sanatlar galerisinde ilk kez sergi açtığını dile getiren Kok, “Birçok yerde sergi açtım. Burası çok güzel bir sergi salonu… Antalya olarak farkındalığı yüksek bir sanat galerisine sahip olmuşuz. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve ekibine teşekkür ederim” dedi. Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği Başkanı Bülent Kantarcılar da, Antalya sevdalısı olarak bu kente Modern Sanatlar Galerisi gibi bir eserin bırakılmasından dolayı duyduğu mutluğu dile getirdi.

TÜRKİYE’DE BİR ÖRNEĞİ YOK

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Modern Sanatlar Galerisi’nde bir serginin daha sanatseverlerle buluşturuluyor olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Modern Sanatlar Galerisinin içinde bulunduğu eski dokuma fabrikasının bir zamanlar yok olmayla karşı karşıya kalmış bir tesis olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Geldiğimiz noktada iftiharla ifade etmemiz gereken şu; Türkiye’de hiç örneği olmayan bir koruma anlayışını Antalya’dan bütün Türkiye’ye göstermiş olduk. Bir önemli endüstri mirasını aslında şehrin el birliğiyle tekrar şehrin istifadesine sunuldu. Elbette Türkiye’de çok kapanan fabrika oldu. Fabrikaların kapanması elbette ki sosyolojik ve ekonomik bir olgu… Kapanan fabrikaların hiçbir binası yıkılmadan her binası da bağlarından kopartılmadan şehrin istifadesine sunulduğu kamunun kullanımına açıldığı tek yer Antalya’da Dokuma Fabrikası… Ve bunu biz yaptık. Geçmişte siyasi partiler harekete geçmeseydi, Antalyalılar harekete geçmesiydi buranın yerinde belki yeller esiyor olacaktı. Bizim dönemimizde arkadaşlarımız çetin bir hukuk mücadelesi verdi. Binalar korumacı bir anlayışla, bu binaların onarılması yapımından daha zordu. Binalar çelikle kaplandı ve 250-300 yıl ayakta kalabilecek eserlere dönüştü.  Ve maliyeti de çok fazlaydı. Burada önemli olan üzerine sinmiş hatıralardı.” diye konuştu.

GALERİMİZ SANATÇILARIMIZIN EMRİNDE

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eski Dokuma Fabrikasının işçi ve memur yemekhanesinin Modern Sanatlar Galerisine dönüştürüldüğünü belirtti. Modern Sanatlar Galerisindeki ‘98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi’ni de ziyaretçilerin mutlaka görmesi gerektiğini de söyledi. Tütüncü, “Modern Sanatlar Galerimiz her zaman tüm sanatçılarımızın emrindedir” diyerek konuşmasını tamamladı.

SERGİ 1 ARALIK’A KADAR AÇIK

Konuşmaların ardından Başkan Tütüncü ve beraberindeki konuklar Karikatür sanatçısı Hakan Kok’un, ‘Yüzler ve İzler’ sergisini gezdi. Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneğinin katkı sunduğu sergide siyaset, spor, sanat ve edebiyat dünyasının ünlü isimlerinden oluşan 90 eser, 1 Aralık 2021 tarihine kadar sergilenecek.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın ile beraber Modern Sanatlar Galerisinde 29 Ekim’de açılışı yapılan ‘98. Yıla Özel 98 Eser Cumhuriyet Sergisi’ni de ziyaret etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.