Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 26°C

Seçim Demokrasidir

Seçim Demokrasidir
REKLAM ALANI
18 Nisan 2023 14:29
226
A+
A-

TBMM’de grubu bulunan ve seçime girecek olan Siyasi Parti İl Başkanları ile Seçim Güvenliği Toplantısı gerçekleştirdi.

Vali Ersin Yazıcı Başkanlığındaki Siyasi Parti İl Başkanları ile Seçim Güvenliği Toplantısı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşti. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinin konuşulduğu toplantıda; seçim süreci, partilerin kendilerini halka anlatabilmesi ile seçim güvenliği konularında alınacak tedbirler konuşuldu. Vali Yazıcı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Ali Çetin, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, İyi Parti Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve Milliyetçi Hareket Partisi Antalya İl Başkanı Onur Temel katıldı.

Halkımızın Güvenli Bir şekilde Oy Kullanmasını Sağlayacağız
Seçime katılacak partilerin centilmenliği elden bırakmamasını vurgulayarak sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “14 Mayıs’ta hem Cumhurbaşkanlığı hem de 28’inci Dönem Milletvekilli seçimlerimiz var. Seçime katılacak partiler arasında centilmenlik ve demokrasinin taçlanacağı bir ortam olmasını istiyoruz. Şu anda da öyle bir ortam var ama yine de bir araya gelelim istedik. Öncelikle bugün buraya mecliste grubu bulunan ve seçime katılacak partileri davet ettik. Biz seçimi demokrasinin namusu olarak değerlendiriyoruz. Bunun layıkıyla yapılması lazım. Hassasiyetimiz, sizin halkın iradesi oluşurken yapacağınız propaganda araçlarınızı rahatlıkla kullanıp, halkımıza ulaşmanız ve kendinizi anlatmanızdır. Biz, devlet ve mülki idari amirleri olarak bu hassasiyetle yetiştiriliyoruz. Bu süreç kurallara uyularak yürünecek fakat partilerimizin de birbirlerine olan hoş görüsünü kaybetmemesi lazım. Biz de bu demokrasinin olmazsa olmazı ve en önemli göstergesi olan seçimi; sağlıklı, güvenli ve istediğiniz propagandayı da yapacak şekilde size zemin oluşturarak, sandık gününe gitmeyi istiyoruz. Sandık günü de inşallah halkımızın güvenli bir şekilde oy kullanmasını sağlayacağız.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın konuşmasının ardından Seçim Güvenliği Sunumu yapılarak, İl Başkanlarının öneri ve talepleri dinlenildi.

Demokrasinin Olmazsa Olmazı Seçim
Vali Yazıcı toplantının sonunda Antalya’nın seçim süreçlerinde sorun yaşanmayan bir şehir olduğunu belirterek; “Şehrimizde seçim konusunda herhangi bir sorun çıkmıyor. Seçim olayları genel olarak az olan bir şehiriz. Biz yine böyle olacağını tahmin etsek de tüm tedbirlerimizi en titiz şekilde almaya devam ediyoruz. Süreç hızla devam ediyor. Vakit geçiyor. Demokrasinin olmazsa olmazı seçim. Biz de inşallah bu süreci en iyi şekilde ve sorunsuz bir şekilde atlatacağız.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.