Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 23°C

Site Yöneticisine Hapis Cezası İstendi.!

Site Yöneticisine Hapis Cezası İstendi.!
REKLAM ALANI
14 Temmuz 2021 19:31
285
A+
A-

apartmanlarda ve sitelerde ortak giderler için yönetimler tarafından aidatlar toplanmaktadır. Peki aidat ödemeyenlerin isimlerinin apartman girişlerine asılması yasal mı? Aidat borçlu listesini apartman kapısına asmak suç mu?

Apartmanlarda ve sitelerde ortak giderlerin karşılanması için apartman veya site yönetimleri tarafından aidat adı altında her ay belirli miktarda paralar toplanmaktadır. Bu aidatların miktarları ve toplanma şekli tamamen yasaldır.

Yönetimler tarafından aidat borçlusu olan kat maliklerinin borçlarını ödemeleri için zaman zaman isimleri ve borç miktarları apartman girişmlerine, panolara ve apartman kapılarına asılabilmektedir. Bu şekilde kimin, ne kadar aidat borcu olduğu açık bir şekilde ilan edilmekte ve herkes tarafından öğrenilebilmektedir.

AİDAT BORÇLARININ ASILMASI SUÇ MU?

Aidat borçlarının açık bir şekilde bildirilmesi ise zaman zaman yönetimler ile borçlu olan kat maliklerini karşı karşıya getirebilmektedir. Yaşanan bu sorun bazı durumlarda mahkemelere konu olabilmektedir. Bu konuda emsal olabilecek bir hukuki gelişme yaşandı.

Denizli’de bir site yöneticisi aidat borcu bulunan kat maliklerinin listesini önce WhatsApp grubundan paylaştı ve ardından da sitenin ilan panosuna astı. Panoya asılan borçlu listesinde kimin, ne kadar borcu olduğu açık bir şekilde yazıldı.

Listede adı olan bir kat maliki bu duruma önce itiraz etti ardından ise “Kişisel verilerini ifşa ettiği” iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına başvurarak site yöneticisi hakkında şikayetçi oldu.

SİTE YÖNETİCİSİ İÇİN HAPİS CEZASI İSTENDİ

Savcılığa yapılan şikayet sonrasında site yöneticisinin ifadesi alındı. Site yöneticisi suç kastı olmadığını ve yönetici olarak yapması gerekeni yaptığını söyledi.

Savcılık şikayetçi olan vatandaşı haklı bularak isim ve borç miktarının kişisel veri olduğu, blok ve daire numaralarına yer vermenin de adres bilgilerinin paylaşılması kapsamına girdiği gerekçesiyle dava açılmasına karar verdi.

Savcılık tarafından dava açılmasına karar verilmesine dair iddianame hazırlandı ve site yöneticisi hakkında 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

AİDAT BORÇLUSU LİSTESİNİ ASAN YÖNETİCİLER DİKKAT

Apartman ve site yöneticilerinin aidat borçlusu kat maliklerinin listesini duyurması açısından emsal olacak olan bu dava ilgiyle takip edilmeye başlandı. Bu konuda yönetici hakkında hapis cezası istenmesi ise diğer apartman ve site yöneticilerini de ilgilendiriyor.

Böyle bir durumda olan tüm yöneticiler hakkında şikayetçi olunabileceği ve onların da hapis cezası ile yargılanmasının sağlanabileceği yorumları yapılıyor. Bu konuda apartman ve site yöneticilerinin bundan sonra artık daha tedbirli olmaları bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.