Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Açık
Antalya
25°C
Açık
Cum 26°C
Cts 27°C
Paz 25°C
Pts 24°C

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Hassen Vali Yazıcı’yı Ziyaret Etti.!

Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Hassen Vali Yazıcı’yı Ziyaret Etti.!
REKLAM ALANI
6 Kasım 2021 00:04
290
A+
A-

Vali Ersin Yazıcı, Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen’i makamında kabul etti. Valilik şeref defterini imzalayan Büyükelçi Hassen, Türkiye ile Sri Lanka arasında her konuda ilişkileri daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Antalya’yı ziyaret eden Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mohammed Rizvi Hassen, Vali Ersin Yazıcı ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Sri Lanka arasındaki ilişkileri geliştirme konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Antalya Dünyanın Birçok Yerinde Olmayan Güzelliklere Sahip
Vali Ersin Yazıcı, Büyükelçi Hassen’i Turizmin başkenti Antalya’da ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Antalya, Türkiye’nin en çok turist alan şehirlerinden biri. Antalya ülkemizin yaklaşık turizm gelirlerinin üçte birini sağlamaktadır. Antalya’mız güneşiyle, kumuyla, deniziyle özel bir yer. Dünyanın birçok yerinde olmayan güzelliklere sahip bir şehir. Bu durum da turizme olumlu yansıyor. Bizim sadece Antalya olarak 680 bin yatağımız var. Küçük pansiyondan, 5 yıldızlı otele kadar. Alanya’dan Kaş’a kadar 422 tane 5 yıldızlı otele sahibiz.” dedi.

Paylaşacağımız Çok Şey Var
Antalya’nın, Sri Lanka ile pek çok benzerliği olduğunu belirten Büyükelçi Hassen; “Antalya’yı çok seviyorum benim için çok önemli Sri Lanka ile pek çok benzerliği var. Ayrıca Antalya’ya Sri Lanka Turbası ihraç ediyoruz. Antalya’da çok alıcısı oluyor ama maalesef ki Sri Lanka ve Türkiye vatandaşlarının birbirleri hakkında çok bilgileri yok. Sri Lanka Türkiye arası direkt uçuşları başlatmak için çalışmalarda bulundum ama pandemiden dolayı gerçekleştiremedik. Paylaşabileceğimiz şeyler var. Aramızdaki ticareti geliştirmek için de uğraşıyoruz. Sri Lanka’da 1864 yılında Abdülhamit zamanında ilk büyükelçilik kuruldu. Osmanlı Devleti orada medreselerin kurulmasını sağladı. Biz de ilişkilerimizi tekrar o seviyeye ulaştırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyet ifade ederek şehre gelen tüm turistlere karşı kültürümüzün bir parçası olan Türk misafirperverliğini gösterdiklerini vurgulayan Vali Yazıcı; “Antalya’mızda dünya çapında birçok turizm firması mevcut. İnşallah yakın dönemde turizm ve ticaret alanında ilişkilerimizi geliştirmek için adımlar atarız. Güzel şehrimizde dünyanın her yerinden misafir ağırlıyoruz. Sri Lankalı misafirlerimizi de dünya şehri Antalya’mızda ağırlamaktan mutluluk duyarız.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.