Dolar 32,5988
Euro 34,7628
Altın 2.496,63
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Turizmin Lideri Antalya Tarımda Da Lider

Turizmin Lideri Antalya Tarımda Da Lider
REKLAM ALANI
23 Eylül 2022 18:13
231
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar ile birlikte Aksu’da faaliyet gösteren Yüksel Tohum firmasını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı; “Turizmin lideri Antalya’mız tarımda da lider. Ama bu yetmez, Ar-Ge çalışmalarıyla tarımsal üretimde verim ve kaliteyi daha da arttırmalıyız.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı ve Gelir İdaresi Başkanı Bekir Bayrakdar, Türkiye’nin en büyük tohum firması olan Yüksel Tohum’u ziyaret etti. Üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, ziyarette yerli ve milli tohum üretiminin önemine dikkat çekti. Firma sahibi Mehmet Yüksel, Vali Yazıcı ve beraberindeki heyete Aksu’da 3.800 dekar alanda, 1.800 dekar serada sebze tohumları ürettiklerini ve üretilen bu tohumların 75 ülkeye ihraç edildiğinin bilgisini verdi.

75 Ülkeye İhraç Ediliyor
Antalya’nın turizmde olduğu kadar tarımda da lider ve öncü şehir olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Antalya’mız her şeyiyle mükemmel bir şehir. Bu mükemmel şehir özelliklede turizm ve tarımıyla ön plana çıkıyor. Türkiye’deki tarımın adeta lokomotifi konumunda. Bu başarının tesadüf olmadığını bölgedeki tarım üzerine çalışmalar yapan firmalarımızı ziyaret ettiğimizde daha iyi anlıyoruz. Tarım Antalya’nın ana sektörlerinden biri. Tarım konusunda öne çıkan birçok firmamız mevcut. Bugün de ülkemizin en büyük tohum firması biri olan Yüksel Tohum’u ziyaret edip çalışmaları hakkında bilgi aldık. Firmamız ürettiği yerli ve milli tohumları 75 ülkeye ihraç ediyor. Bu gurur verici. Bu firmalarımız öncülüğünde yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla çeşitliliği sağlayarak dünya pazarında yeni ürünlerle yer bulmalıyız. Bu tecrübemizi geliştirmek için daha çok çalışmaya daha çok Ar-Ge ve inovasyona ağırlık vermeye devam edeceğiz. Turizmin ve tarımın daha da gelişmesi için tüm paydaşlarımızla ortak projeler ve çalışmalar düzenleyerek, şehrimizi hep birlikte daha ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.

Tarımın Daha İyi Noktalara Taşınması Ve Gelişmesi Hepimizin Ortak Hedefi
Yüksel Tohum’un Ar-ge ve üretim tesislerini gezen Vali Yazıcı, yerli ve milli tohum üretiminin çağımızın en stratejik sektörü olduğunu ve aynı zamanda bir tarım şehri olan Antalya ve ülkemiz için büyük önem arz ettiğini belirtti. Başarılı tohumculuk faaliyetlerinin tarımı üretimini de başarılı şekilde etkileyeceğini ifade eden Vali Yazıcı; “Antalya’da tarımın daha iyi noktalara taşınması ve daha da gelişmesi hepimizin ortak hedefi. Yüksel Tohum firmamızın çok önemli işlere imza attığını yerinde gördük.  Tohumculuk sektörüne ilişkin gelişmeler ve sektör hedeflerine dair bilgileri aldık. Zor bir sektör olan tohumculuk alanında, önemli başarılara imza atan Yüksel Tohum’u kutluyorum” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.