Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Kumluca’da Okulları Ziyaret Etti

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Kumluca’da Okulları Ziyaret Etti
REKLAM ALANI
12 Ekim 2022 21:51 | Son Güncellenme: 12 Ekim 2022 21:58
390
A+
A-
AHENK Projesi kapsamında 48’inci ziyaretini Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’ne gerçekleştirerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle sohbetinde bölüm ve meslek seçiminin önemine vurgu yapan Vali Yazıcı; “Hayatınızda uzun bir zaman dilimini kapsayacak olan bölüm ve meslek seçiminizi iyi düşünüp değerlendirin.” dedi.
Vali Ersin Yazıcı, AHENK (Antalya’da Hedeflenen Eğitime Nitelik Kazandırma) Projesi kapsamında okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. 48’inci ziyaretini Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’ne gerçekleştiren Vali Yazıcı, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu eşlik etti.
Ziyaret kapsamında öğrencilerle kitap okuyup sonrasında ise bölüm ve meslek seçimi, yalan, dostluk ve kitap üzerine sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerin geleceğe dair hayallerini ve hedeflerini dinledi. Kendi hayallerinden öğrencilik yıllarına, günlük hayatından Valilik görevine kadar birçok konuda görüş ve düşüncelerini öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, gençlerle birlikte olup sohbet etmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.
Gelişen Birey Tüm Toplumu Geliştirir
Bölüm ve meslek seçiminin insan hayatının en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Ne zaman 12’nci sınıf öğrencisi görsem kendimi tutamıyorum. İçimden bölüm ve mesleğinizi seçerken çok incelikli davranmalısınız demek geliyor. Sizlere upuzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum. Bu uzun ömrü yaşarken yapacağınız mesleğin sizi hayat boyu çok mutlu etmesine bence büyük önem vermelisiniz. Anne babanızın isteğinden ziyade yetenek ve isteklerinizi tercih etmenizi Vali Amcanız olarak öneriyorum. Ama anne ve babanızın rızasını da almaya dikkat edin. Seçeceğiniz mesleğin sizin hayatınıza etkisini şöyle özetlemek isterim. Mesela sosyal çevreniz yaptığınız işle doğru orantılı olarak gelişiyor, büyüyor ve çoğalıyor. Dolayısıyla hayatınızda bu kadar uzun bir zaman dilimini etkileyen bu kararı iyi ölçüp biçmenizi ve hayatınız boyunca da verdiğiniz kararın keyfini çıkarmanızı isterim. Bu hayat sizin, dolu dolu yaşayın lütfen. Çok okuyun, gezin, eğlenin zihninizde hep çiçekler açsın. Böyle bir hayat yaşarsanız inanıyorum ki bu ülke sizden çok şey kazanacak. Şunu biliyorum ki gelişen birey tüm toplumu da geliştirir.” dedi.
Kimseye Yalan Söyleme Hakkı Vermiyorum
Her okulda olduğu gibi Kumluca Sosyal Bilimler Lisesi’nde de klasikleşen anketini yapan Vali Yazıcı, öğrencilere onları en çok neyin rahatsız ettiğini sordu. Öğrenciler büyük oranda saygısızlık ve yalandan rahatsız olduklarını belirtince Vali Yazıcı: “Bugüne kadar yaptığım her ankette ‘Yalan’ genelde birinci sırada çıktı. Maalesef bundan rahatsız olup yine de bunu yapıyoruz. Şunu lütfen unutmayalım; eğer birine yalan söylersek karşımızda ki kişiye de bize yalan söyleme hakkı vermiş oluruz.” ifadelerini kullandı.
Yakın Dostlarınızdan Biri Kitap Olsun
Vali Yazıcı; “Sohbet boyunca sizlere hiç nasihat cümlesi kurmadım, kurmamaya da özen gösterdim. Ama nasihat hakkımı şimdi kullanmak istiyorum. Sizlere tek nasihatim dostlarınızdan biri kitap olsun. Benim en iyi dostum kitap. Bugüne kadar bana hiç yalan söylemedi, en kötü zamanımda hep yanımda oldu. Problemimi çözemedi belki ama beni yalnız da bırakmadı. Bu yüzden sizlerin de dostlarınızdan biri mutlaka kitap olsun. Garanti veriyorum size asla ihanet edip yanlış yapmaz. Kendi bildiğini söyler. Sizi başka dünyalara götürür. Zor zamanınızda da sizi rahatlatıp alıp başka yerlere götürür. Bunu düzenli kitap okuyan birisi olarak söylüyorum. Lütfen ama lütfen yakın dostlarınızdan biri kitap olsun.” diye konuştu.
Dünyanın En Değerli Varlıkları Sizlerin Elinde Yetişiyor
Öğrencilerle sohbetinin ardından önce okulda görevli öğretmenle sonra da ilçede görev yapan bütün öğretmen ve okul idarecileriyle bir araya gelen Vali Yazıcı AHENK Projesinin önemini anlatarak projenin bir sınırının olmadığını, her öğretmenin kendinden bir şeyler katarak projeyi geliştirebileceğini belirtti. Vali Yazıcı; “Çalışma hayatım boyunca eğitim ve gençler hep ilk sırada yer aldı. Çünkü bu iki şeyin hem ülkemiz hem de bizlerin geleceği için ne denli önemli olduğunun farkındaydım. Siz değerli öğretmenlerimizin de işlerinin ne kadar zor olduğunun farkındayım. Ancak çocuklarımızın hiçbirinden vazgeçemeyiz. Devletimizin ve milletimizin yarınları için gençlerimizin eğitimiyle daha da özveriyle ilgilenmeliyiz. Dünyanın en değerli varlıkları olan çocuklarımız sizlerin elinde yetişiyor. Bu yavrularımız için hep birlikte elimizi taşın altına koyarak onları iyi bir eğitim ve iyi bir ahlakla yetiştirip geleceğe hazırlamalıyız. Aydınlık bir gelecek için gençlerimize şimdiden dokunmalıyız.” ifadelerini kullandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.