Dolar 32,5994
Euro 34,7386
Altın 2.496,60
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 21°C
Hafif Yağmurlu
Antalya
21°C
Hafif Yağmurlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Yabancılar Kira Ödemeyi Bıraktı.; Kirayı Takan Yurtdışına Geri Döndü.!

Yabancılar Kira Ödemeyi Bıraktı.; Kirayı Takan Yurtdışına Geri Döndü.!
REKLAM ALANI
7 Ağustos 2022 09:36 | Son Güncellenme: 7 Ağustos 2022 09:40
411
A+
A-

ANTALYA EMLAK KOMİSYONCULARI ODASI BAŞKANI İSMAİL ÇAĞLAR

FİYATLARI ŞİŞİRDİLER
Geçtiğimiz aylarda Antalya’da kira fiyatlarının şişirildiğini ve kiraların 50-30 binlere kadar çıktığını söyleyen Başkan Çağlar, “Fiyatların bir balon gibi şişirildiği dönem de yurt dışından gelen yabancılar özellikle Ruslar 200 bin dolara aldığı evleri kendi ırklarından kişilere fahiş fiyattan ya kiraladılar ya da sattılar. Fahiş fiyatları gören diğer Türk ev sahipleri ise, ‘karşı dairem 10 bin liraya kiralanıyorsa ben de 10 bin liraya kiralarım neden 2 bin liraya kiralayayım?’ Diyerek fiyatları hep birlikte şişirmiş oldular. Herkes kendi ırkından, milletinden insana ihanet etmiş oldu.
Fiyatların arttığı dönemlerde ev sahiplerini emlakçılar olarak çok UYARDIK. ‘Bu fiyata daire OLMAZ. Vatandaşlar bu kiraları ÖDEYEMEZ’ dedik ama hiçbir ev sahibi bizi DINLEMEDI. Emlakçılar olarak ev sahibi ve kiracı arasında bizler köprü görevi gördüğümüz için suçlu ilan edildik. Fiyatları arttıran bizler değil EV SAHIPLERIYDI” .
BİN LİRAYA EV KALMADI
Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, kira fiyatlarının eskisi gibi olmayacağını dile getirdi. Dünya’dan Antalya’ya çok fazla talebin olduğunu ama artık Antalya’nın talebi karşılayacak arsası kalmadığını dile getirdi. Antalya’da fahiş fiyata çıkarılan kiraların düşürüldüğünü söyleyen İsmail Çağlar, “Antalya’da geçtiğimiz aylarda 30-50 bin liralık kira fiyatları görüyorduk. Bunların hepsi düşürüldü artık 4-6 bin lira arasında kiralar. Büyük bir düşüş yaşandı ama bu fiyatların eskisi gibi 1-2 bin lira olacağını düşünmüyorum. Kiralar bu seyirde ve bu fiyat aralığında devam edecek. Fiyatların düşmesi için devletimiz çalışıyor ve yeni konutlar yapacak.” Açıklamalarında bulundu.
Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar kiralar balon gibi şişirildi ama patladı dedi.
Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, Antalya’da ev fiyatlarının eskisi gibi olmayacağını ama bu seyirde devam edeceğini açıkladı. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul için 2023’de kira fiyatlarının 4 bin birden düşeceğini açıklamıştı. Antalya emlakçılar Odası Başkanı Çağlar ise, böyle bir durumun Antalya için söz konusu olmadığını vurguladı.
TALEP ÇOK YER YOK
Antalya’nın turizmin başkenti olduğunu ve çok fazla yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından talep gördüğümü lakin talebi karşılayacak bir dairenin kalmadığını dile getirdi. Başkan Çağlar, “Antalya dünya da çok önemli bir konuma sahip bir turizm şehiri. Yerli vatandaşlarımız dışında yurt dışında da çok fazla talep alıyor. Ama artık Antalya’da neredeyse satılacak ya da kiralanacak daire kalmadı. Yeni evlerin yapılabileceği arsalarda azalınca gelen talebi karşılayamaz oldu.” Şeklinde konuştu.
ESKİ FİYATLAR DÖNMEYECEK
Antalya’da fahiş fiyata çıkarılan kiraların düşürüldüğünü söyleyen İsmail Çağlar, “Antalya’da geçtiğimiz aylarda 50-30 bin liralık kira fiyatları görüyorduk. Bunların hepsi düşürüldü artık 4-6 bin lira arasında kiralar. Büyük bir düşüş yaşandı ama bu fiyatların eskisi gibi 1-2 bin lira olacağını düşünmüyorum. Kiralar bu seyirde ve bu fiyat aralığında devam edecek. Fiyatların düşmesi için devletimiz çalışıyor ve yeni konutlar yapacak.” Açıklamalarında bulundu.
YABANCILAR GÖZLERİNİ AÇTI
Alanya ve Manavgatta fahiş fiyat döneminde 1 yıllık kirasını peşin veren yabancıların ev sahiplerini dava ettiklerini açıklayan Başkan Çağlar, “Manavgat’ta ve Alanya’da Fiyatların arttırıldığı dönem örneğin aylık 30 bin liradan yıllık kirasını ödeyen yabancı vatandaşlar fiyatların önde şişirildiğini şimdi de düşürüldüğünü görünce bize yüksek fiyattan ev kiraladılar diyerek ev sahiplerini mahkemeye veriyorlar.” Dedi.
BİZİM SUÇUMUZ YOK

Emlakçıların bu dönem çok fazla suçlandığını ve bir sürü şikayet aldıklarını vurgulayan İsmail Çağlar.” Odamıza kayıtlı 2 bin 500 tane emlakçımız var. Emlakçılık işini kaçak yollarla yapan 15 bin kişi var Antalya’da. Fiyatlar için birileri suçlanacaksa bu ya kaçak şekilde çalışan kişilerdir ya da ev sahipleridir. Biz elimizden geldiğince fiyatların düşürülmesi için uğraşıyoruz. Bakanlıklarla görüşüyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.