Dolar 32,4622
Euro 34,4979
Altın 2.474,52
BİST 9.568,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 24°C
Az Bulutlu
Antalya
24°C
Az Bulutlu
Çar 23°C
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 22°C

Yapay Zeka Kıyameti Getirecek

Yapay Zeka Kıyameti Getirecek
REKLAM ALANI
3 Ekim 2021 09:16 | Son Güncellenme: 3 Ekim 2021 09:17
227
A+
A-

Google X’in eski yöneticisi, yapay zeka çalışmalarının korkutucu olduğunu söyledi. Yapay zekanın insanlığı tehdit ettiğini de ileri sürdü.

EklerCumhuriyet’in EgesiCumhuriyet MarmaraCumhuriyet AnadoluCumhuriyet KitapCumhuriyet CumartesiCumhuriyet PazarKültür-SanatKoronavirüsBölümlerYazarlar “);”>GündemSiyasetTürkiyeDünyaEkonomi “);”>Kültür-Sanat “);”>ÇizerlerSpor “);”>Yaşam “);”>Bilim ve Teknoloji “);”>EğitimSağlıkHava DurumuFoto HaberlerVideo HaberlerAstroloji “);”>Çalışma YaşamıÇevreGeziPazar YazılarıTV RehberiYazı DizileriYerel YönetimlerLe Monde DiplomatiqueYayınlarE-GazeteCumhuriyet KitaplarıKurumsalReklamKünyeYayın İlkeleriGizlilik PolitikasıKullanım KoşullarıKişisel Verilerin KorunmasıÇerez PolitikasıİletişimCumhuriyet MobiliOSAndroidHuawei

 

Bilim Teknoloji HaberleriGoogle yöneticisi iddia etti: Yapay zeka kıyameti getirecek

 

Google X’in eski yöneticisi, yapay zeka çalışmalarının korkutucu olduğunu söyledi. Yapay zekanın insanlığı tehdit ettiğini de ileri sürdü.

 

X Development, eski adıyla Google X, Google’ın 2010 yılında kurduğu bir yapay zeka araştırma tesisi. Şu anda Alphabet‘in yan kuruluşu olan şirket, yarı gizli bir şekilde araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürüyor. Kurulduğu yıllarda kuruluşun işletme yöneticiliğini üstlenen Mo Gawdat, The Times‘a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Shift Delete’in aktardığına göre; eski yönetici, Terminatör filmindeki Skynet gibi insanlığın sonunu getirecek bir yapay zekaya vurgu yaptı. Bilim kurgu filmlerinde sıkça gördüğümüz, bir yapay zeka (AI) türü olan yapay genel zekanın (AGI) kaçınılmaz olduğunu düşünüyor. Üstelik Gawdat, bu yapay zekayı ‘Tanrı’ya benzetti.

 

GOOGLE X’İN YAPAY ZEKA ÇALIŞMALARINA “KORKUTUCU” DEDİ

 

Gawdat, küçük bir topu alıp tutan robot kollar geliştirdiklerini anlattı. Ancak Gawdat, bu robot kolların topu sanki araştırmacılara gösteriş yapıyormuş gibi bir hareketle gösterdiğini söyledi. Google’da 2007 yılında çalışmaya başlayan girişimci, yapay zekanın bu davranışını “korkutucu” olarak tanımladı.

 

Google X‘in eski yöneticisi, bu yapay zeka örneği için, “Aniden bu durumun aslında korkutucu olduğunu fark ettim. Gerçek şu ki, biz Tanrı’yı yaratıyoruz” dedi. Yavaş öğrenme sürecinin ardından, artık kolların neredeyse hemen hemen her şeyi tutup kaldırabildiğini de belirtti

Kaynak:cumhuriyet

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.