Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
REKLAM ALANI
16 Temmuz 2023 21:50 | Son Güncellenme: 16 Temmuz 2023 21:51
278
A+
A-

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun ve demokrasi zaferinin yedinci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Finike ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

 

Saat 20:30’ da Finike Belediyesi Sosyal Tesisleri önünde Finike Kaymakamı Musa Kazım ÇELİK, Finike Belediye Başkan Yardımcısı İsmet ÇETİN, Finike Cumhuriyet Başsavcısı Emre KAYA, kamu kurum, kuruluşların müdürleri ve personelleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcilerinin ve vatandaşlarımızın katılımı ile tören alanına “Demokrasi Yürüyüşü” düzenlendi.

 

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında Liman İçi Konser Alanında düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ülkemizin çeşitli yerlerinde yaşanan olayları konu alan sergide vatandaşlarımızın vatan hainlerine dur dediği anda çekilmiş fotoğraflar sergilendi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan program, Finike İlçe Müftülüğü Merkez Cami İmamı Muhammed Ali BAHÇE tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti, Finike İlçe Müftümüz Hasan KIRKAN tarafından Şehitler anısına dua edilmesi, Finike  Kaymakamı Musa KAZIM ÇELİK ‘in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Finike Kaymakamı Musa Kazım ÇELİK yaptığı konuşmasında; “15 Temmuz hain ve kalleş darbe kalkışmasının 7. Yıl dönümünde Şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi minnetle yâd ediyoruz.

 

Yeniden dirilişin, yeniden şahlanışın destanı olan 15 Temmuz hain ve alçak darbe kalkışmasında; birileri ekmek kuyruğunda, ATM kuyruğunda iken Ömer HALİSDEMİR’ler, Yasin’ler gövdelerini siper etti saklanmadı mücadele etti. Bu yeniden dirilişi, Kurtuluş Savaşı’nda Conkbayırı’nda, Kutul Amare’de yaşayan ruhun ölmediğini, bu güzel insanların yüreğinde yaşadığını ispatladı.

 

“Halkın gücünün üstünde bir güç tanımıyorum” diyerek, ölümü göze alarak, ülkesini sahipsiz bırakmayan, vatan hainlerine inat “Öleceksek adam gibi ölelim” diyen Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın milli duruşu; darbe kalkışmasının önlenmesinin en büyük nedeniydi. Sayın Cumhurbaşkanımız öncülüğünde Yeni Türkiye’de umutlu, ümitli, güçlü, müreffeh, birlik ve beraberliğin hüküm sürdüğü yarınlara hep birlikte yürüyeceğiz. “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Program, Finike “İstiklal Marşı’nı Okuyor” adlı slaytın izlenmesi, günün anlam ve önemini belirten şiir ve şarkıların icra edilmesi, Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz Konuşmasının izlenmesinin ardından 00.13’te selaların okunmasıyla sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.