Dolar 32,4237
Euro 34,7977
Altın 2.395,15
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 28°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
28°C
Parçalı Bulutlu
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 26°C

Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizin bu Yıl 60’ıncısını Düzenleyeceğiz.!

Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizin bu Yıl 60’ıncısını Düzenleyeceğiz.!
REKLAM ALANI
31 Temmuz 2023 18:48
118
A+
A-

Antalya’mızın simgesi, Türkiye’nin en uzun soluklu sinema festivali olan Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizin bu yıl 60’ıncısını düzenleyeceğiz. Her yıl kendini yenileyen, sinema sektörüne destek veren böylesine önemli bir festivali düzenlemek büyük bir emek ve özveri gerektirmektedir. Bugüne kadar bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza ve emekçi kardeşlerimize teşekkür ederiz.

 

 

Bugün, geçmiş yıllarda Altın Portakal Film Festivali’nin düzenlenmesine katkı koyan, emek veren Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) emekçilerin hak arayışlarını dile getirdiği açıklamaları oldu.  Çok uzağa gitmeden yakın tarihten örnekler vererek bazı hususların kamuoyunun bilgisine sunmak isteriz. 1995 yılında kurulan ve 2014 yılına kadar faaliyet gösteren AKSAV, bu yıllar arasından başarılı bir organizasyon gerçekleştirerek festivale önemli katkılar sunmuştur.
1991 yılında kurulan ANSET ile birlikte 46,47,48,49 ve 50. Altın Portakal Film Festivali’ni düzenleyen ve bu organizasyonlardan hiçbir alacağı bulunmayan AKSAV, bir önceki yönetim tarafından sahipsiz bırakılmıştır. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanları bugüne kadar AKSAV’ın doğal başkanıyken 2014 yılından sonra süreç farklı bir şekilde işlemiş ve AKSAV kapanmak zorunda kalmıştır. Vakfın üzerinde de hiçbir mal varlığı yoktur. Maalesef işten çıkarılan emekçilerin özlük hakları ve maaş alacaklarının AKSAV tarafından ödenmesi gerekmektedir.
AKSAV tarafından alacağı olduğu iddiasıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne karşı açılan dava Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 2016/23339 Esas, 2019/12876 Karar No’lu kararıyla  belediye lehine bozulmuştur. Yargı nezdinde de AKSAV’ın bugün itibariyle hiçbir alacağı bulunmamaktadır. AKSAV çalışanlarının avukatı ile görüşülmüş, konu detaylarıyla anlatılmıştır. Vakıf bir tüzel kişilik olduğu için belediyeyle hiçbir organik bağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla tüm alacak ve borçlar AKSAV’a aittir.
AKSAV çalışanlarının hak arayışlarını destekliyor fakat Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir ödemeyi yapılabilmesinin yasa ve yönetmeliklere göre mümkün olmadığını kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.