Dolar 32,5399
Euro 34,8951
Altın 2.437,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Cts 26°C
Paz 27°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Antalya Büyükşehir Belediyesi Araç Filosuna Elektrikli Araçlar İle Genişletti.!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Araç Filosuna Elektrikli Araçlar İle Genişletti.!
REKLAM ALANI
6 Temmuz 2022 16:32
306
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 25 elektrikli motosiklet, 30 e-skoter ve 2 elektrikli otobüsü belediye filosuna kattıklarını açıkladı. Başkan Muhittin Böcek, 2 elektrikli otobüsün temsili anahtarını teslim alarak, tüm Antalya’ya hayırlı olmasını diledi.

anta

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Çevre ve Doğa Dostu Antalya” hedefiyle gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya, temiz bir çevre bırakmak amacıyla projelerini hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği destekli yürütülen Matchup Projesi ile 25 elektrikli motosiklet, 30 e-skoter ve 2 elektrikli otobüsü araç filosuna kattı. Antalya Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde yeni elektrikli araçların temsili anahtar teslim töreni gerçekleşti.

Çevre Dostu Ulaşım

Törende konuşan Başkan Muhittin Böcek, elektrikli otobüsler ile çevre dostu ulaşım için çok önemli bir adımı daha attıklarını belirterek, “Ulaşımda karbon salımının ve hava kirliliğinin azaltılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Akıllı kavşak uygulamaları, raylı sistem ağının yaygınlaştırılması, elektrikli binek araçlar, elektrikli skoter, elektrikli motosikletler ve bugün de elektrikli otobüslerimizi araç filomuza ekledik” dedi.

Tüm Antalya’ya Hayırlı Olsun

“2050 yılı için sıfır karbon hedefi koyan örnek bir belediyeyiz” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Türk Standartları Enstitüsünden İklim Dostu Kuruluş Belgesini alan Türkiye’deki ilk belediye hatta ilk resmi kurum olduk. Güneş Enerji Santralleri, Biyokütle Enerji Santralleri, kapalı devre sulama sistemi gibi temiz enerji ve susuzluğa karşı birçok yatırımı iklim dostu bir Antalya için hayata geçirdik. Toplu taşımada sıfır emisyonlu elektrikli otobüs kullanımına başlayarak, hava kirliliğini azaltıyoruz. Tüm Antalya’mıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Üçte Bir Maliyeti Azaltıyor

Elektrikli otobüsler ile bilgi veren Başkan Danışmanı Lokman Atasoy ise belediye filosuna katılan elektrikli motosiklet ve otobüsler ile yıllık 200 ton karbon salımını azaltarak 481 ağacın sağladığı temiz havanın sağlandığını kaydetti. Elektrikli otobüslerin dizel otobüslerle kıyaslandığında tüketim maliyetinin üçte bir oranında az olduğuna dikkat çeken Atasoy, “Elektrik masrafımızı, binamız ve Ulaşım AŞ çatısına kurduğumuz depolamalı  GES’lerimizden sağlayarak bu maliyeti sıfıra indirmeyi hedefliyoruz. Daha sağlıklı, temiz, iklim değişikliğine uyumlu bir Antalya için ulaşımda yeni bir çevreci dönüşüm hareketini başlatıyoruz” diye konuştu.

Başkan Böcek Otobüsü İnceledi

Başkan Muhittin Böcek, daha sonra elektrikli otobüslere binerek, araçları inceledi. Otobüsün direksiyonuna geçen Başkan Böcek, hayırlı olmasını diledi. Firma yetkilisi Muzaffer Arpacığılu, Başkan Muhittin Böcek’e elektrikli otobüslerin temsili anahtarını vererek, Böcek’e otobüs maketi takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.