Dolar 32,3836
Euro 34,7740
Altın 2.435,64
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 29°C
Açık
Antalya
29°C
Açık
Sal 25°C
Çar 25°C
Per 28°C
Cum 24°C

Antalya Büyükşehirden Arı Desteği

Antalya Büyükşehirden Arı Desteği
REKLAM ALANI
28 Temmuz 2023 16:17
195
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yerli arı üreticilerini desteklemek ve isteklileri arıcılığa teşvik etmek amacıyla hem eğitim veriyor hem de kovan desteği sağlıyor. Bu kapsamda Akseki ve Kumluca’da talepte bulunan vatandaşlara kovan hibe edildi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal bölgelerde önemli bir geçim kaynağı olan arıcılık faaliyetiyle uğraşan üreticilere destek olmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından arıcılığın geliştirilmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amacıyla modern arıcılık eğitimi düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı sertifikalı eğitime katılan kursiyerler bu sayede desteklemelerden de yararlanabiliyor.

Eğitimin Ardından Kovan Desteği

Akseki’de Antalya Büyükşehir Belediyesi ATASEM Kurs Merkezi’nin açmış olduğu arıcılık kursuna katılıp arıcılık belgesi alan ve talepte bulunan vatandaşlara Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından “arı kovanı” desteğinde bulunuldu. Akseki’de üreticilere 39 adet arı kovanı teslim edildi. Arı kovanlarını teslim alan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirerek, destekleri için Başkan Muhittin Böcek’e teşekkür etti.

Arıcılardan Destek Teşekkürü

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kumluca’da da 24 arı kovanı hibe edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden yararlanan Şaban Alaca 1973 yılından bu yana arıcılık ile uğraştığını belirterek arıcılara yönelik bu tür desteklerin önemli olduğunu belirtti.

Arıların oğul zamanında kovana çok ihtiyaç duyduklarını söyleyen Selma Alaca da

“Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e bizleri düşündüğü için çok teşekkür ederiz. Yerinde bir hizmet. Mart ayında arılarımız yavrulayınca yavruları Belediye Başkanımızın verdiği kovanlara koyacağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.