Dolar 32,5247
Euro 34,8295
Altın 2.443,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Pts 28°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 26°C

Antalya da Gençler Sordu; Tütüncü Cevapladı

Antalya da Gençler Sordu; Tütüncü Cevapladı
REKLAM ALANI
30 Ocak 2024 16:08
105
A+
A-

Belediyeciliğin insan hayatını kolaylaştırmak olduğunu belirten Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü, “Hedefimiz, Antalya’yı dünya sahnesine bütün potansiyellerini en güzel şekilde değerlendirerek güçlü bir şekilde çıkarmak” dedi.

Cumhur İttifakı’nın Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Hakan Tütüncü, gençlerle bir araya geldi.  Konyaaltı’ndaki bir kafe de gençlerle buluşan Tütüncü, Kepez’in 15 yıldaki değişim ve dönüşümünü anlattı, merak edilen soruları cevapladı.  ‘Gençlerin abisi Hakan Tütüncü’ sloganları ile kafeye giren Tütüncü, “Gençlerle şehri konuşmak, geleceği konuşmak, kalplerimizi dolduran sevgileri paylaşmak bizlere çok büyük bir enerji veriyor“ dedi. Tütüncü, konuşmasının ardından gençlerden gelen soruları tek tek cevapladı. Gençlerin siyasetteki yeriyle ilgili gelen soruya; “Gençlerin siyaset konuşması, gençlerin şehrin geleceğiyle ilgili hayallere sahip olması ve bunları da hayata geçirecekleri karar alma mekanizmalarının içinde yer almaları bizim için çok değerli. Gençlerin siyasetin içinde yer alması gerektiği hususunu en iyi takdir eden parti AK Parti’dir. Gençlere siyasette inanılmaz fırsatlar veren liderde şüphesiz ki; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. “diye konuştu.

AK PARTİ GENÇLERE ÖNEM VERİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasette gençlere tanıdığı ayrıcalığın en büyük örneğinin şahsı olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Tütüncü, 21 yaşında girdiği siyasette, 24 yaşında AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığına, 29 yaşındayken de Kepez Belediye Başkanlığına seçildiğini söyledi. Şansın her zaman hazırlıklı olanlardan yana olduğunu belirten Tütüncü, “Ben bu güzel şehri yönetmeyi henüz 7. sınıf öğrencisiyken kafama koymuştum. Bu güzel şehre yenilikler getirmeyi güzelliler getirmeyi o yıllarda zihnime yazmıştım.  Belediye başkanlığı döneminde bana çok faydası olacağını düşünerek de Hukuk Fakültesi okudum. “ dedi.

Tütüncü, “Gençleri karar alma mekanizmalarında belediye meclislerinde değerlendirmeliyiz. Gençlerimizde ülkemizin yarınlarına dair, şehrimize dair hayaller kurmalı düşünceler geliştirmelidir. “ vurgusunu yaptı.

BELEDİYELER ŞEHİRLERE BİR VİZYON BİÇERLER

“Belediyecilik için amaçlarınız nelerdir?” sorusuna da Tütüncü, “Belediyeler hayatın her aşamasında yer alan kurumlardır. Belediyelerin hem yasal hem de vicdani sorumlulukları vardır. İnsan hayatına temas eden her konuda belediyeler görev yaparlar. Belediyeler şehirlere bir vizyon biçerler, bir gelecek işaret ederler. İnsanların mutlu olduğu bir şehri meydana getirmek modern dünyada belediyelerin görevidir. Belediyecilik insan hayatını kolaylaştırmaktır. Belediyelerin görevi sadece asfalt yapmak, park bahçe yapmak, tapu, su, kanalizasyon gibi kanunla zorunlu belediye hizmetlerinin yanı sıra belediyeler yeri geldiğinde bir gelecek inşasına çalışır. Yeri gelir şehirdeki insanların ekonomilerini güçlendirmek için adımlar atarlar. Tarımı güçlendirmek için, esnafın daha mutlu olduğu bir ortamı meydana getirmek için, yatırımcıların daha çok iş yaptığı ortamları oluşturmak, istihdama doğrudan katkılar sağlamak, eğitimde çok kıymetli projeleri hayata geçirmek gibi amaçları olmalı, hedefleri olmalıdır. Belediyelerin ikinci amaçlarının da Antalya’yı dünya sahnesine bütün potansiyelleri ile en güzel şekilde değerlendirerek güçlü bir şekilde çıkarmak olmalıdır.”diye konuştu.

ANTALYA’NIN HER KÖŞESİNE SAĞLIK HİZMETİ

“Vatandaşların sağlık ihtiyacı için ne gibi çözümleriniz var ?” sorusunu da Tütüncü, “Kepez Belediyesi’nin en başarılı olduğu alanlardan bir tanesi de hiç şüphe yok ki sağlık alanlarıdır. Belediyemizin hemen yanında 23 branşta hizmet veren uzman hekim ve 100’den fazla sağlık çalışanlarımızın bulunduğu adeta özel bir hastane hüviyetinde Belediye Sağlık Merkezimiz var. Ücretsiz ilaç temin eden halk sağlığı eczanesine kadar, alternatif tıp alanlarına kadar özellikle son yıllarda çok revaçta olan ozan tedavisine kadar burada birçok alanda hizmet veriyoruz. Evde Sağlık hizmetlerimiz ise çok kıymetli bir sosyal belediyecilik hizmetleri… Türkiye’deki birçok kuruluş markalaşan sağlık merkezimizi, gezici sağlık merkezimizi örnek alıyor. Hedefimiz bu sağlık hizmetlerinin Antalya’nın her bir köşesinde yaygınlaştırabilmektir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.