Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 25°C
Sal 24°C
Çar 25°C

Antalya Kepez’e Yeni Sağlık Merkezi

Antalya Kepez’e  Yeni Sağlık Merkezi
REKLAM ALANI
13 Aralık 2023 17:27
226
A+
A-

epez Yeni Mahalle’ye kazandırılacak olan içerisinde KETEM’in de hizmet vereceği Sağlıklı Hayat Merkezi ve 4 hekimli Aile Sağlığı Merkezi temeli törenle atıldı.

Sağlık üssü Kepez’e yeni sağlık yatırımları geldi. Kepez Belediyesi ve hayırsever Evar İnşaat firması sahibi Evren Ari işbirliğinde yapılacak Sağlıklı Hayat Merkezi ve 4 hekimli Aile Sağlığı Merkezi temeli törenle atıldı. Temel atma törenine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Oğuz Karahan,  hayırsever Evar İnşaat firması sahibi Evren Ari ve ailesi, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İki sağlık yatırımının temel atma töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “Kepez son 15 yılda sağlık yatırımları konusunda inanılmaz bir hızlı trendi yakalayan bir ilçe oldu.” dedi.  2009’da göre geldiğinde Kepez’de hiç hastane olmadığını hatırlatan Başkan Tütüncü, “Bugün Kepez’e baktığımız zaman 4 özel girişim olmak üzere tam 15 tane hastane ve kamu sağlık kuruluşu bulunuyor. Hükümetimizin Antalya’ya bir mühür gibi gerçekleştirdiği eserlerin başında Şehir Hastanesi geliyor. Şehir Hastanesi’nin yaklaşık 10 yıl gibi bir takipten sonra imar çalışmasıyla, bağlantı yolları, çevre yollarıyla Kepez’e kazandırılması ve hastanemizin tüm ihtiyaçlarının belediyemiz tarafından karşılanmış olması son derece önemli. Bu bakımdan sağlık yatırımlarının bir şehir için çok önemli, çok kıymetli olduğunun farkındayız. Nitelikli sağlık kuruluşlarına sahip olmak ilçemizde yaşam kalitesini yükseltmek, ilçemizde yaşayanların daha güvenle yaşamaları bizim için son derece kıymetli ve anlamlı. “ diye konuştu.

42 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Hastaneler kadar Aile Sağlık Merkezlerinin de çok önemli olduğuna değinen Başkan Tütüncü, “Aile Sağlıklı Merkezilerinin yapımı hukuki olarak belediyelerin üzerinde değil. Ama hukuki olmasa da vicdani sorumluluk gereği bölgemize aile sağlığı merkezleri kazandırmak doktoru şifayı mahalleye en yakın hale getirmek bizim önemli sorumluluklarımızdan biriydi. 15 yıl içinde 37 tane aile sağlığı merkezi yaptık. Ve mahallelerde hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. 4 Aile sağlığı merkezimizin yapımı halan devam ediyor. Temelini attığımız merkezle beraber dönemimizde 42 tane aile sağlığı merkezini tamamlamış ve hemşehrilerimizin hizmetine açmış olacağız. “ dedi.

HER HİZMET ŞEHRİMİZE DEĞER KATTI

Yeni Mahallenin Kepez’in 6 köyden şehir haline gelme yolculuğunun ilk hücresi olduğunu aktaran Başkan Tütüncü, “Burası 2009’da küçük bir merkezdi. 15 yıllık hizmet yolculuğunda buradaki okullar artırıldı. Spor tesisleri çok daha nitelikli hale getirildi. Kent meydanı olarak düzenlenen alanlar şehrimize değer kattı.  Çelebi Sultan Mehmet Cami, Kapalı semt pazarımız ve daha neler neler… Doğal gaz yatırımlarını ve daha birçok hizmet yatırımını saymıyorum. “diye konuştu.

KEPEZ BELEDİYESİ VE HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİ

Başkan Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi işbirliğinde yapılacak sağlık tesisinin yüzde 50’lik kısmının yapımını üstlenen Evar İnşaat firmasına da teşekkür etti. Tütüncü, sağlık tesisinin yüzde 50’lik kısmını da Kepez Belediyesinin üstlendiğini söyledi. İçerisinde KETEM’in de hizmet vereceği Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ile 4 hekimli ASM binası ile doktorun ve şifanın mahallede olduğu güzel bir tesisi Kepez’e, Antalya’ya armağan edeceklerini söyledi.

BELEDİYELER HİZMET ÜRETİLECEK YERLERDİR

Belediye başkanlığı koltuklarının vakit tüketilecek yerler olmadığına değinen Başkan Tütüncü, “Belediyeler hizmet üretilecek yerlerdir. Biz hep bu anlayışla geceyi gündüze katarak eğitimden sağlığı, spordan kültüre ve bilim teknolojiye kadar birçok alanda şehrimize değer katacak hizmetleri hemşehrilerimize getirmeye çalıştık. Makamlar kalıcıdır. İnsanlar o makamlardan gelirler, geçerler. Zaman akıp geçiyor. Önemli olan güzel bir iz bırakabilmektir. İnsanların gönlünde hatıralarla yaşamak, ‘Allah razı olsun’ sözü ile siz o makamlardan ayrıldığınızda muhatap olabilmek bir faninin hayatında en büyük sadettir. “ diyerek sözlerini tamamladı.

KEPEZ BELEDİYESİ’NDEN HİZMETTE DOĞRU HAMLELER

Kepez Sağlıklı Hayat Merkezi ve 4 hekimli Aile Sağlığı Merkezi temel atma törenin de konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin’de Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Antalya Valisi Şahin, “Kepez son 5 yılda çok yoğun bir nüfus aldı. Daha önce nüfus olarak Muratpaşa’dan sonra gelen bir Kepez, şuanda Antalya’nın en büyük ilçesi konumuna geldi. Bu büyüme ivmesini  devam ettiriyor. Bu kadar hızlı büyüyen bir şehrin elbette ki pek çok ihtiyacı olur. Sağlık kuruluşlarından  okullara, yeşil alanlardan camilere ve daha bir çok şeye ihtiyaç olur. Bu ihtiyaçları tamamlayabilmek içinde arsaya ihtiyaç olur. İşte! Bu arsa tahsislerinde Kepez Belediyemizin çok önceden doğru hamleler yaparak bu arsaları temin etmesi bu yatırımların yapılmasına zemin teşkil etmiştir. Yüzünüzü çevirdiğiniz zaman mahallede 4-5 okul görüyorsunuz. Bu yatırımlar bugün yapılmamış olsaydı, Kepez’de yaşam cehenneme dönerdi. Bunlar doğru zamanlama, doğru arsa tahsisleriyle başarılmıştır. Bugün bu zincirin bir örneği olan 4 hekimli Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin temelini atacağız. Bu çok değerli hizmet bir hayırseverimizin yüzde 50’sini üstlenmesiyle daha da değerleniyor. Tesisin yüzde 50’lik kısmını da her hayırlı hizmette başrol oynayan Kepez belediyemiz ve onun değerli Başkanı Hakan Tütüncü yapacak. 7-8 aylık bir süreçte tamamlayarak mahallemizin hizmetine sunacağız. Bu sağlık tesisimize de ‘Bedrin Ari’adını vereceğiz. “ dedi.

ANTALYA’YI GURURLANDIRAN VERİ

“Kepez büyüyor, Antalya büyüyor, ülkemiz büyüyor.” diyerek sözlerini sürdüren  Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Bundan birkaç gün önce gayri safi yurt içi hasıla rakamları yayınlandı. Bunun içinde Antalya’yı gururlandıracak iki veri vardı. Türkiye’de en hızlı gayri safi yurt içi hasılası artan birinci il Antalya, milli gelire en fazla katkı sağlayan iller arasında ise Antalya ikinci sırada yer aldı. Antalya ve Antalyalı üretiyor, çalışıyor. Türkiye’ye yük olmuyor. Antalyalılar bununla ne kadar gurur duysalar azdır. İnşallah bu ivmemiz daha da devam edecek. Antalya büyümeye, gelişmeye ve geleceğin büyük Türkiye’sinde yine başrol oynamaya devam edecek. “ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ile 4 hekimli ASM’nin temeli dualarla atıldı.

SHM ve ASM

İçerisinde KETEM’in de hizmet vereceği Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) ile 4 hekimli ASM binaları, Yeni Mahalle’ye inşa ediliyor.
İki sağlık tesisi binası, Kepez Belediyesi ve hayırsever Evar İnşaat firması sahibi Evren Ari işbirliğinde yapılacak. Daha sonra bu iki tesis, imzalanan protokol kapsamında Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’ne devredilecek.
Protokol gereği, Yeni Mahalle’deki sağlık tesislerine ‘Bedreddin Ari’ ismi verilecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.