Dolar 32,5101
Euro 34,8700
Altın 2.450,28
BİST 9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 27°C
Sal 25°C

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Tarım Merkezi Kumluca da

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Tarım Merkezi Kumluca da
REKLAM ALANI
12 Ekim 2022 21:41
282
A+
A-

2005 yılında kurulan E-Z Tohumculuk firmasını ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, Ar-Ge ve ıslah çalışmaları hakkında bilgi aldı. Özellikle örtü altı tarımda Antalya’da önemli işlere imza atıldığını söyleyen Vali Yazıcı; “Tarımdaki bu liderliğimizi geliştirerek devam ettireceğiz.” dedi.

 

Vali Ersin Yazıcı, 2005 yılında kurulan E-Z Tohumculuk firmasını ziyaret ederek Ar-Ge ve ıslah çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette Vali Yazıcı’ya Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve protokol üyeleri eşlik etti.

 

Lezzet Mirasını Geleceğe Taşıyoruz

Ziyarette yerli ve milli tohum üretiminin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, tarım gibi stratejik bir ürün ile ilgili Antalya’da başarılı firmaların olmasının kendisini son derece mutlu ettiğini ifade etti. Firma ortağı Muhammet Esat Durceylan ise Vali Yazıcı ve beraberindeki heyete Kumluca’da 20 dönümlük alanda araştırma ve tohum üretimi yapıldığını geri kalan 30 dönümde de domates, kavun ve salatalık yetiştirildiği bilgisini verdi. Seralarda sebze tohumları ürettiklerini ve üretilen bu tohumların dünyanın farklı ülkelerine ihraç edildiğini belirterek firma sloganlarının kuruldukları yıldan bugüne “Lezzet mirasını geleceğe taşıyoruz” olduğunu ifade etti.

 

Antalya’mızda Tarımın Daha İyi Noktalara Taşınması En Büyük Hedefimiz

Yerli ve milli tohum üretiminin çağımızın en stratejik sektörü olduğunu ve aynı zamanda bir tarım şehri olan Antalya ve ülkemiz için büyük önem arz ettiğini belirterek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Başarılı tohumculuk faaliyetleri tarım üretimini de başarılı şekilde etkileyeceğinden şüphem yok. Antalya’mızda alanında çok başarılı tohum firmaları var. Bugün de bunlardan biri olan E-Z Tohumculuk firmasını ziyaret edip çalışmalarını yerinde inceleyerek, ürettikleri tohumlar ve ürünler hakkında bilgi aldık. Tohumculuk sektörüne ilişkin gelişmeler ve sektör hedeflerine dinledik. Şehrimizde birim alandan alınan verimi artırmak ve alternatif ürün yetiştiriciliğini artırmak beni her zaman heyecanlandırıyor. Bu şehrin iklimi ile bize bahşettiği bereketi, insanoğlu olarak bizler geliştirerek başta Türkiye olmak üzere tüm dünyayı doyurmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Ar-Ge çalışmalarıyla Verim ve Kalitemizi Arttıracağız

Kumluca bölgesinin özellikle örtü altı tarımda büyük önem sahip olduğunu söyleyen Vali Yazıcı; “Antalya turizmin olduğu kadar tarımın da başkenti. Bu önemli tarım şehrinde üretmeye ve şehrimize değer kazandırmaya devam edeceğiz. Alanında başarılı firmalarımız sayesinde Antalya’mız tarımda da lider bir şehir. Ar-Ge çalışmalarımızla tarımsal üretimde verim ve kalitemizi daha da arttırarak liderliğimize devam edeceğiz.” dedi.

 

E-Z Tohumculuk firmasının ardından salatalık hasadı yapan Vali Yazıcı çiftçilerle sohbet ederek hasadın bol ve bereketli olması temennisinde bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.