Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Antalya Valisi Ukraynalı Yetim Çocukları Misafir Etti

Antalya Valisi Ukraynalı Yetim Çocukları Misafir Etti
REKLAM ALANI
20 Temmuz 2023 15:54
206
A+
A-

Antalya Valisi Ersin Yazıcı Rusya-Ukrayna savaşında ailelerini kaybeden yetim çocukları makamında misafir etti.

Antalya Düşünce Platformu (ADP) üyelerinin girişimleri ve Antalya Valiliği’nin destekleriyle düzenlenen projede, savaşta anne ve babalarını kaybeden Ukraynalı yetim çocuklar ve beraberindeki Ukraynalı yetkililer Antalya’ya geldi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen buluşmaya Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş, Platform Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ertürk, savaş mağduru çocuklar, Kiev Sosyal Sorumluluk Birimi Koordinatörü Tetyana Chetvertak ve Ukraynalı yetkililer katıldı.

Çocukları savaşın olumsuz etkilerinden uzaklaştırmak için düzenlenen organizasyonda, 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerle çocukların moral bulmalarının ve mutlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin hedeflendiği belirtildi.

Sıcak Karşılama İçin Hepinize Teşekkür Ederiz
Türkiye’nin desteğinin Ukrayna için büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Tetyana Chetvertak; “Bizi buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Babalarını savaşta kaybetmiş olan 40 çocuğu Antalya’ya getirdik. Bizim için diğer ülkelerin ve Türkiye’nin desteği çok önemli. Bu çocukların burada dinlenmesi, roket seslerinden uzak kalmaları onlara çok iyi gelecek. Füzelerin ve patlamaların sesini duymamak bizim için çok değerli bir his. Halkımız, böyle sıcak bir karşılama için size çok teşekkür ediyor. Türkiye’nin hep bizim yanımızda olacağını umuyoruz. Ülkemiz çok zor zamanlar geçiriyor. Buradaki çocukların aileleri için koruma altında olmaları ve güvenli bir yerde bulunmaları çok önemli. Çok zor bir süreç geçiriyorlar ve burada dinleniyorlar. Bu yüzden size çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Savaş Bütün Dünyaya Kötülük Getirir
Ülke olarak her zaman savaşa karşı olduklarını vurgulayan Vali Yazıcı, savaşın bütün dünyaya kötülük getirdiğini belirterek; “Savaşa her zaman karşıyız. Savaş başladığından bu yana da Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak savaşa karşı çıktığımızı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet yetkililerimiz ifade etti. Bu görüşümüzü dünyaya da ilettik. Savaş, başta çocuklar olmak üzere bütün dünyaya ne yazık ki kötülük getiriyor. Savaşın başladığı ilk günlerden itibaren ‘Nasıl yardımcı olabiliriz’ noktasında Ukrayna konsolosumuz ile sık sık görüşmeler yaptım. Türk halkının bu haksızlığa ve bu savaşa karşı çıktığını Ukrayna Antalya Konsolosumuz da şahit oldu. Burada yaşayan Ukraynalı misafirlerimiz de bunun şahididir. Antalya olarak biz bu savaşa karşıyız.” dedi.

Antalya Düşünce Platformu üyelerine ve bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ettiğini ifade eden Vali Yazıcı; “Ukrayna’dan, bu dünya güzeli çocuklarımızı bize getirdiğiniz için ve bu organizasyonu yaptığınız için emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Kıymetli çocuklar ülkemize ve şehrimize hoş geldiniz. Ukraynalıları seviyoruz.” şeklinde konuştu.

Antalya Düşünce Platformu Başkanı Halil Güvenbaş sürecin başından beri projeye sahip çıkan ve her türlü kolaylığı sağlayan Vali Yazıcı’ya dernekleri adına teşekkürlerini sundu.

Sohbetin ardından hediyelerini alan Ukraynalı çocuklar da kendi elleriyle yaptıkları el işlerini ve savaşa karşı duruşlarını konu alan resimlerini Vali Yazıcı’ya hediye ettiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.