Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Paz 27°C
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 25°C

Büyükşehir’den Aksulu Çiftçilere Sera naylonu Desteği

Büyükşehir’den Aksulu Çiftçilere Sera naylonu Desteği
REKLAM ALANI
9 Ağustos 2023 18:07
155
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aksu ilçesinde yaşanan fırtınada seraları zarar gören 25 çiftçiye 30 bin metrekare sera naylonu yardımında bulundu.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi yerelden kalkınma hamlesiyle çiftçilere her alanda destek olmaya devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler geçtiğimiz kış çıkan fırtınada seraları zarar gören çiftçileri yalnız bırakmadı. Fırtına sonrası Aksu Kurşunlu bölgesinde hasar tespiti yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri yapılan değerlendirmenin ardından çiftçilere sera naylonu desteği sağladı.

25 ÇİFTÇİYE YARDIM

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Seyyit Emre Bilici tarımla uğraşan vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Bilici “Aksu ilçesi Kurşunlu Mahallesi’nde doğal afet nedeniyle bir hortum meydana gelmişti. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri olarak doğal afetin yaşandığı bölgeye gittik. Ziraat mühendisi arkadaşlarımız çiftçi vatandaşlarımızın hasar tespitini gerçekleştirdi. Bu tespitler neticesinde 25 çiftçimizin zarar gördüğünü belirledik. Doğal afetten dolayı zarar gören çiftçilerimize toplamda 30 bin metrekare sera naylonu desteği sağladık. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yardıma ihtiyacı olan çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

HASAR TESPİTİ GERÇEŞTİRİLDİ

Yaşanılan doğal afet nedeniyle serası zarar gören Fahrettin Ostan, büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek “Fırtınada seramızda bulunan demirler ve naylonlarımız zarar gördü. 3 dönüm seramın tamamı yerle bir oldu. Bir gün sonra Antalya Büyükşehir Belediyemize durumu bildirdik. Büyükşehir ekipleri gelip yerinde incelediler ve hasar tespiti yaptılar. Şimdi de belediyemizin bize sağladığı sera naylonu yardımını teslim alıyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR ÇİFTÇİLERİ UNUTMADI

Aksulu üreticilerden Serkan Şen de, seralarında oluşan zararın büyük bir maliyete sahip olduğu için hepsini karşılayacak ekonomik güçlerinin bulunmadığını söyledi. Şen, “Büyükşehir Belediyemizin yardımıyla bir nebze de olsa yaralarımızı sarmış olduk. Unutulmamış olmak sevindirici bir durum” dedi.

BAŞKAN BÖCEK’E TEŞEKKÜR

Fevzi Kaplan ise “Yaşanılan afetten hemen sonra Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yardımımıza koştu. İncelemeler yapıp hasar tespiti gerçekleştirdiler. Burada

sera naylonlarımızı teslim aldık. Yardımlarından dolayı Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.