Dolar 32,5237
Euro 34,8437
Altın 2.438,67
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 26°C
Açık
Antalya
26°C
Açık
Pts 28°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 26°C

Çiftçi Kart Finike’de

Çiftçi Kart Finike’de
REKLAM ALANI
12 Eylül 2023 18:21
155
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’ye örnek Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’nin Finike’de de uygulamaya geçilmesine yönelik Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi arasında protokol imzalandı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ve insan sağlığı açısından önemli bir sorun haline gelen zirai ambalaj atıklarının toplanması ve kontrolü için Kumluca’da 8 noktada başlattığı “Çevre Dostu Çiftçi Kart” projesi diğer ilçelere de yayılıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi arasında Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’nin Finike’de de uygulanmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

TÜRKİYE’DE İLK

Başkan Böcek, zirai ilaç ambalaj atıklarının insan ve çevre sağlığına zararlarının önlenmesine yönelik olarak başlatılan ve büyük ilgi gören Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’nin Kumluca’nın ardından Finike’de de uygulanacağını söyledi. Projenin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Başkan Muhittin Böcek, “Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan proje sayesinde hem çevreyi koruyoruz hem de üreticimizi destekliyoruz” dedi.

1150 KİLOGRAM ZİRAİ ATIK TOPLANDI

Başkan Böcek, 19 Ağustos 1922 tarihinde Kumluca pilot bölge olarak başlatılan projeyle 2 bin 491 çiftçiye dağıtılan kartlar ve anahtarlıklar sayesinde 1150 kilogram zirai ilaç ambalaj atığının akıllı otomatlarla toplandığını aktardı.

PUANLAR ÖDÜLE DÖNÜŞÜYOR

Otomatlara atılan her zirai ilaç ambalaj atığı ile çiftçilerin puan topladığını anlatan Başkan Böcek, “Çiftçilerimiz bu puanlarla kendilerine yararlı olabilecek ekipmanları ödül olarak kazanıyor. Mobil uygulama sayesinde akıllı toplama konteynerlerinin konumunu ve kazandıkları puanları da takip edebiliyor” diye konuştu.

İLK ETAPTA 3 NOKTAYA OTOMAT

Proje kapsamında Finike’de ilk ilk etapta belirlenen 3 noktaya akıllı otomat cihazları yerleştirileceğini kaydeden Başkan Muhittin Böcek, “Finike ilçemizde 5 bin adet kayıtlı aktif çiftçi bulunuyor. Finike Belediyesi, Finike Ziraat Odası ve Finike İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün de destekleriyle projenin bu bölgede de yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarımız sürecek” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.