Dolar 32,4649
Euro 34,8352
Altın 2.421,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 25°C
Parçalı Bulutlu
Antalya
25°C
Parçalı Bulutlu
Per 29°C
Cum 24°C
Cts 22°C
Paz 26°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dost Agropark Zengilan Akıllı Tarım Köyü Projesi İlk Etabı açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Dost Agropark Zengilan Akıllı Tarım Köyü Projesi İlk Etabı açılışına katıldı
REKLAM ALANI
20 Ekim 2022 18:27 | Son Güncellenme: 20 Ekim 2022 18:31
241
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Azerbaycan Dost Agropark Zengilan Akıllı Tarım Köyü Projesi İlk Etabı açılışına katıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir yıl önce Agropark’ın temelini attıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bu projede alınan mesafeyi, yapılan yatırımı gördüklerini belirtti ve “Nereden nereye diye bir tespitimiz var. Buralar savaşı görmüş ve tamamen insanların yaşamından uzak hale gelmiş olan yerler. Şimdi bereketli topraklar hâline döndü” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bölgeye kısa zamanda bir baraj yapılmasını konuştuklarını, bu toprakların çok daha bereketli hâle geleceğini söyledi.

Hayvancılık ve tarımın dünyadaki önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın bununla ilgili çok önemli bir adımı attığını ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev de Zengilan için tarihî bir gün yaşandığını belirterek, “Tüm Azerbaycan halkı için büyük bir bayramdır” dedi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye-Azerbaycan dostluğunun sonuçlarını her alanda gördüklerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından 3 faz hâlinde hayata geçirilecek projenin 1. etabının açılış kurdelesini kesti.

Köyde hayata geçirilen entegre et işleme tesisi, sosyal tesis ve tarım alanlarını gezen iki lider, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın futbolcu olduğu dönemden fotoğrafların da yer aldığı sergiyi gezen iki lider, spor tesisinde eski millî halterci Halil Mutlu ve Azerbaycanlı halter sporcularıyla bir araya geldi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ziyaret sırasında halter kaldırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.