Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Cumhuriyet Demek Bağımsızlık Demek

Cumhuriyet Demek Bağımsızlık Demek
REKLAM ALANI
26 Ekim 2023 17:40
101
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cumhuriyet’in 100. Yıl kutlamaları kapsamında “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Sanatçı ve 100 Eser, 100+1” karma serginin açılışını gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet’in 100. Yılını birbirinden farklı ve anlamlı etkinliklerle kutluyor. 100 yaşayan sanatçının eserlerinin yanı sıra, merhum ressam Fikret Otyam’ın da bir eserinin yer aldığı “Cumhuriyetin 100. yılında 100 Sanatçı ve 100 Eser, 100+1”  Uluslararası Karma Serginin açılışı Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Serginin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın ve çok sayıda sanatsever katıldı.

BÜLENT ECEVİT KÜLTÜR MERKEZİNİ TEKRARDAN CANLANDIRDIK

Serginin açılışında konuşan Başkan Muhittin Böcek, Cumhuriyet’in 100. yılında böyle bir sergide emeği geçen sanatçılara teşekkür ederek, “Göreve geldiğimiz gün itibarıyle Gazipaşa’dan Kaş’a kadar hep birlikte çalışıyoruz. Önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Akaydın zamanında hayata geçirilen bu güzel kültür merkezini kullanmamışlar. İçerde kabloları sökmüşlerdi. Rahmetli Ecevit’in adını alan bu güzel binamızı tekrardan Antalya’mıza kazandırdık. Cumhuriyet’in 100’üncü yılını tüm yurttaşlarımızın katılımıyla büyük bir coşku içinde kutlayacağız” dedi.

SANATÇILARIMA TEŞEKKÜR EDERİZ

“Cumhuriyet demek şeref demektir, Cumhuriyet demek özgürlük, bağımsızlık demektir” diyen Başkan Muhittin Böcek, “Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 100 sanatçımızın eserlerinin yer aldığı bu güzel sergi 15 gün boyunca tüm Antalyalılarımızın ziyaretine açık olacaktır” diye konuştu.

Daha sonra ise Başkan Muhittin Böcek, Mustafa Akaydın ve sanatçılarla birlikte “100 Sanatçı ve 100 Eser, 100+1” karma serginin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Böcek sergiyi gezerek emeği geçen sanatçılara teşekkür etti.

ATÖLYE ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Başkan Muhittin Böcek, Karaalioğlu Parkı içerisinde Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen resim, boyama ve ahşap gibi farklı atölye çalışmalarının yer aldığı alanı da gezdi. Başkan Böcek, resim yapan öğrencileri tebrik ederek, başarılar diledi.

SERGİ 15 KASIM KADAR AÇIK KALACAK

Vildan Özsoy, Begüm Berber’in Küratörlüğünde ve Yeşim Ertan’ın organizatörlüğünde gerçekleştirilen 100 sanatçının, resim, seramik, heykel, ebru, dijital baskı, dokuma, görsel sanatlar ve mozaik eserlerinden oluşan sergi 25 Ekim-15 Kasım tarihleri arasında Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde ziyarete açık kalacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.