Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 29°C
Açık
Antalya
29°C
Açık
Sal 25°C
Çar 25°C
Per 28°C
Cum 24°C

Finike de Fide Üretiminde Tüm Dünyaya Hizmet Ediyor

Finike de Fide Üretiminde Tüm Dünyaya Hizmet Ediyor
REKLAM ALANI
14 Haziran 2023 19:42 | Son Güncellenme: 14 Haziran 2023 19:47
230
A+
A-

Finike ilçesi ziyareti sırasında Yaşa Fide tesisini ziyaret ederek, fidecilik ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

Vali Ersin Yazıcı, Finike Hasyurt’ta 1968 yılında temelleri atılan, 2007 yılında Yaşa Fide adını alarak üretimine devam eden fide üretim tesisini ziyaret ederek firma sahibi Musa Yaşa’dan üretim faaliyetleri ve Ar-Ge çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

100 Milyon Fide Yetiştiriyoruz

Ziyaret sırasında Vali Yazıcı’ya işletme hakkında bilgi veren firma sahibi Musa Yaşa; “40 dönüm alan üzerine 30 dönümü kapalı sera şeklinde kurulu olan firmamız, 100 milyon fide yetiştirme kapasitesine sahip. Biz Yaşa Fide olarak tesisimizde son teknolojileri kullanıyoruz. Isıtma, homojen sulama, gübreleme ve ilaçlama özellikli tesislerimizle aşılı ve düz fide üretimi yapıyoruz. Ayrıca 350 kişiyi bulan bir ekiple çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Ürettiğimiz Fideleri Dünyaya Pazarlıyoruz

Antalya’nın tarımdaki liderliğinin yanı sıra fide üreticiliği alanında da adını dünyaya duyurduğunu vurgulayan Vali Yazıcı; “Antalya, tarımda ürettiği ürünleri tüm dünyaya ihraç eden bir şehir. Sadece bununla da kalmayıp tüm Türkiye’yi doyuruyor. Öyle bereketli topraklarda yaşıyoruz ki turizmden, tarıma hangi alanda olsak adımız dünya çapında duyuluyor. Antalya’da uzun süredir de fide yetiştiriciliği aktif olarak yapılıyor. Tohum ve fide yetiştiriciliğinin yeni dünya düzeni için ne kadar önemli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Biz ürettiğimiz tohum ve fideleri hem ülkemize hem de dünyaya pazarlıyoruz. Evet, dünya gelişiyor uzay çağındayız ve yapay zekâ hayatımızın her alanında ancak pandemi dönemi bize gösterdi ki tarım her şeyin üstünde. Bu yüzden yüzyıllardır bereketli topraklarında tüm medeniyetleri doyurmuş bu şehir şimdi de tohum ve fide üretimi alanında tüm dünyaya hizmet ediyor.” dedi.

 

Firmayı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik eden Vali Yazıcı; “Yerli üretime, istihdama ve ihracata katkı sunan tüm firmalarımızın destekçisiyiz. Antalya’mızı hep birlikte tarımdan turizme her konuda daha da ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.