Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Antalya 27°C
Açık
Antalya
27°C
Açık
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 24°C
Per 27°C

Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
REKLAM ALANI
15 Ocak 2024 16:58
74
A+
A-

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kuruluş kararı imzalanan Kaş Gıda İhtisas OSB’nin, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek,karara bağlandı.

Kaş Kaymakamlığı Toplantı Salonunda yapılan toplantıda, Antalya Büyükşehir Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Fahri Özen ve yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Başkan Ulutaş, toplantıda yaptığı konuşmada, Kaş Gıda İhtisas OSB’nin kuruluş kararının, geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından imzalandığını belirterek, “2017 yılından bu güne Kaş Gıda İhtisas OSB’nin kurulum çalışmalarına destek veren hükümetimiz başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruşları temsilcilerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Kaş Gıda İhtisas OSB’nin hizmete girmesinin bölgeye önemli ekonomik katkı sağlayacağını ve istihdamın artırılmasına katkıda bulunacağını dile getiren Başkan Ulutaş, şu ifadeleri kullandı:

“Kınık Mahallemizde 345 bin metrekare büyüklükteki alana planlanan Kaş Gıda İhtisas OSB’de, Belediyemiz yüzde 33.33 katılım oranı ve 5 temsilci, Valilik 2, Büyükşehir 3, KUTSO 5 temsilciyle yer almaktadır.

Kaş Gıda İhtisas OSB, 6 adet 3000 metrekarelik  parsel, 37 adet 5000 metrekarelik parsel, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için 9000 metrekarelik alan, Teknik Altyapı için 5000 metrekarelik alan, Arıtma Tesisi için 2500 metrekarelik alan, 39500 metrekare Park Alanı, 78000 metrekare Yol ve 8000 metrekare Sosyal Donatı olacak şekilde planlanmıştır.

Kaş Gıda İhtisas OSB’nin hizmete girmesi bölgemize önemli ekonomik katkı sağlayacak, istihdamın artırılmasına katkıda bulunacaktır. 75 fabrika, 20 bin metrekare alan üzerine 1 adet soğuk hava deposunun yer alacağı Kaş Gıda İhtisas OSB’de fabrika başına ortalama yıllık 3 milyon ile 10 milyon dolar gelir hedefleniyor. 200 km bandından temin edilen 26 çeşit ürün işlenip paketlenecek.

Meyve sebzeleri işleyip, katma değerini artırıp, iç ve dış piyasaya gümrük içinde direk ihracat olacak. Tahmini dolaylı 5 bin kişi iş imkanına kavuşacak.

2017 yılından bugüne kazandırmak için uzun uğraşlar verdiğimiz Kaş OSB’nin kurulumunun, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Toplantıda, yönetim kurulu toplantılarının her ayın 2’nci ve 4’üncü haftası çarşamba günlerinde, ihtiyaç durumunda yönetim kurulu başkanı veya vekilinin çağrısı üzerine yapılmasına karar verildi.

Yönetim Kurulu üyelerinin imza sirkülerinin çıkartılarak, süresi içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gönderilmesine karar verildi.

Kaş Gıda İhtisas OSB adına KEP adresi alınması için PTT Müdürlüğüne başvuruda bulunulmasına karar verildi.

Kaş Gıda İhtisas OSB adına Web sitesinin kurulmasıyla ilgili yönetim kurulu başkanına yetki verilmesine ve kurulan sitenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bildirilmesine karar verildi.

Kaş Gıda İhtisas OSB adına Türkiye Ziraat Bankası Kaş Şubesi nezdinde vadesiz hesap açılmasına karar verildi.

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı nezdindeki Ziraat Bankası hesabına yatırılan katılım paylarının, Kaş Gıda İhtisas OSB’ye ait banka hesabına aktarılması için Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına talepte bulunulmasına karar verildi.

Kaş Gıda İhtisas OSB adına vergi numarası alınması için Kaş Mal Müdürlüğüne başvuruda bulunulmasına karar verildi.

Müteşebbis Heyet Karar Defteri, Yönetim Kurulu Karar Defteri, Yevmiye Defteri, Envanter Defteri, Defteri Kebir, Gelen Giden Evrak Kayıt Defterleri,  Evrak ve Posta Zimmet Defterlerinin temin edilip, noterde tasdik ettirilmesine karar verildi.

OSB Bölge Müdürülüğüne, bölge müdürü ve personel alımı yapılıncaya kadar OSB ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere, KUTSO Genel Sekreterinin irtibat kişisi olarak belirlenmesine karar verildi.

Kaş ilçesi Kınık Mahallesi’nde bulunan 191 ada ve 3 parselde bulunan arazinin, Kaş Gıda İhtisas OSB alanı olarak kullanılmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünden talep edilmesine karar verildi.

Toplantı, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mutlu Ulutaş’ın temennileriyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.